eldiario.es

Menú

ICV-EUiA aposta les seves cartes a una aliança amb lluites i moviments socials

La coalició ecosocialista estén la mà a tots els col.lectius d'oposició a les polítiques de retallades "aplicades per CiU al dictat de la Troica" per construir una alternativa de govern

El proper 1 de febrer se celebrarà l'assemblea oberta de la qual haurà de sortir un grup promotor que articuli aquesta anhelada relació entre el partit i els moviments

Els ecosocialistes asseguren estar disposats a modificar les seves dinàmiques de partit si així es decideix en aquestes assemblees: "cremarem les naus", sentencia Josep Juan Nuet (EUiA)

- PUBLICIDAD -
Dolors Camats, Joan Herrera i Josep Juan Nuet, de ICV-EUiA.

Dolors Camats, Joan Herrera i Josep Juan Nuet, d'ICV-EUiA, aquest diumenge davant la Fabra i Coats.

Fa mesos que a ICV-EUiA tenen una data marcada al calendari: l'1 de febrer. La coalició prepara per a aquest dia una assemblea oberta a la qual ha convidat tots els moviments socials i les lluites contra les retallades, amb la intenció d'establir una aliança d'esquerres que avanci des de la posició actual de "resistència" a la de "victòria". Una alternativa de govern, en definitiva. Aquest és l'ambiciós objectiu d'ICV-EUiA sobre el paper, però tot dependrà del que decideixi la pròpia assemblea del 1 de febrer, asseguren.

L'assemblea, que se celebrarà a la fàbrica Fabra i Coats de Barcelona, és la carta, segons la coalició, que ha de permetre a l'esquerra "passar de la mobilització al canvi de governs i de polítiques", la primera passa d'un camí cap a "un horitzó de canvi", en paraules de Joan Herrera, colíder d'ICV. En aquest sentit Josep Joan Nuet (EUiA) assegura que estan disposats "a cremar les naus" en aquest projecte. Canviar les dinàmiques i funcionament del partit entraria dins d'aquestes concessions, si així es decideix en l'assemblea, segons reconeixen.

Herrera insisteix que la convocatòria és "sense exclusions", però no vol avançar quins són els col·lectius que han respost a la crida d'ICV-EUiA ni quina ha estat la seva reacció. La intenció és que de la trobada oberta el proper 1 de febrer en neixi un grup promotor que treballi per donar forma a les iniciatives polítiques que en sorgeixin, i que organitzi posteriors assemblees del mateix tipus.

"Som els promotors, però no propietaris d'aquest projecte", expressa Dolors Camats, codirigent d'ICV, que es mostra segura de que tots els convidats a l'assemblea comparteixen "diagnòstic" de la situació, en el qual s'hi troben la corrupci , la manca de redistribució de la riquesa o les retallades "aplicades per CiU al dictat de la Toika" -en paraules d'Herrera-. Ara falta "construir" la solució, conclou Camats.

Participació des del web

Per escalfar l'ambient abans de la trobada, els ecosocialistes han obert un web perquè tothom que vulgui aporti les seves propostes. Ara és demà és el portal des del qual es convida a la participació dels catalans "que vulguin exercir el dret a decidir el nostre futur polític", en un sentit que no només abasta la qüestió nacional sinó també la social o fins i tot l'ecològica, segons consta al web.

Aquesta és el segon web que ICV-EUiA obre per fomentar la intervenció ciutadana. A l'octubre ja van llançar un portal per vehicular demandes dels ciutadans cap a institucions com el Parlament o el Congrés.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha