Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Iceta acusa Rajoy d'arribar “tard i malament” a Catalunya

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta

EFE

Barcelona —

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat avui que la visita del president del Govern, Mariano Rajoy, a Catalunya “arriba tard i malament”, i ha insistit en el “diàleg” com la solució als problemes, cosa que, en la seva opinió, s'aconseguirà amb la reforma federal.

Durant la celebració de les jornades “Municipals 2015” amb els candidats i regidors socialistes, Iceta ha comentat la visita d'aquest dissabte a Barcelona de Rajoy, la primera a Catalunya després del procés participatiu del 9-N, per intervenir en unes jornades sobre corporacions locals que organitza el PP a la capital catalana.

El líder del PSC ha instat al president català, Artur Mas, i a Rajoy a esgotar totes les vies d'un “diàleg” que, ha recalcat, “s'hauria d'haver produït fa molt temps”. En el seu discurs, Iceta s'ha dirigit als dos líders per insistir que “el pacte” és “l'única via” per solucionar els problemes entre Catalunya i Espanya.

“Al senyor Rajoy, amb respecte vull dir-li que, com sempre, arriba tard i malament. Que no es guanyen vots a Espanya menyspreant Catalunya”, ha asseverat. També ha criticat el full de ruta que Artur Mas ha presentat aquesta setmana, a l'assegurar que és “una grandíssima irresponsabilitat sacrificar el futur dels catalans per intentar salvar el seu futur personal”.

Per això, el líder del PSC ha dibuixat el seu pla de negociació entre els dos executius que, en primer lloc, consistiria en “convocar una comissió bilateral” per discutir els 23 punts de gestió que el president català va presentar a Rajoy en l'última reunió que van celebrar l'estiu passat a La Moncloa.

Així mateix, Iceta aposta per reunir el Consell de Política Fiscal i Financera per reduir el dèficit de les comunitats autònomes, així com dels ajuntaments, mentre que considera necessari renegociar les condicions del dèficit marcades per la Unió Europea.

En tercer lloc, ha instat al Govern i a les comunitats autònomes a convocar una conferència de presidents autonòmics per parlar d'economia i ocupació. I, finalment, ha insistit en la “solució” federal, pel que és favorable a que es creï una comissió al Congrés dels Diputats perquè es transformi l'actual estat de les autonomies en el federalisme pel qual aposta el seu partit.

“Espero que d'una vegada per totes (el Govern i la Generalitat) parlin com s'han de parlar els governs: per la via del diàleg, i no a través de la via judicial, cosa que s'hauria d'haver produït fa molt temps i que no s'ha produït”, ha conclòs.

Etiquetas
stats