eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Interior permet a Guanyem presentar-se a Barcelona quan ja havien renunciat al nom

El registre de partits inscriure la marca aquest dijous, un dia abans que Ada Colau anunciés la seva proposta de llista electoral per Barcelona en Comú

A menys de 100 dies per a les eleccions, els promotors de la iniciativa han canviat tota la denominació de la candidatura en xarxes i han arrencat una estratègia de comunicació per llançar la nova marca

- PUBLICIDAD -
Los portavoces de Guanyem Barcelona Gerardo Pisarello y Ada Colau, el 22 de enero de 2015 en Atenas. / A.G.

Els portaveus de Barcelona en Comú Gerardo Pisarello i Ada Colau, el 22 de gener del 2015 a Atenes. / AG

Després de mesos de batalla jurídica i a menys de 100 dies de les eleccions municipals, el Ministeri de l'Interior ha acceptat el registre del partit Guanyem Barcelona, la marca de la iniciativa que lidera Ada Colau que havia estat rebutjada d'ofici. La data d'inscripció, tal com figura a la web del departament que dirigeix Jorge Fernández Díaz, és d'aquest mateix dijous, 19 de febrer, un dia abans que Colau hagi presentat la seva proposta de llista electoral amb la qual concorreran amb el nou nom que van triar davant les traves d'Interior: Barcelona en Comú.

Interior ha ratificat el partit quan la iniciativa ja havia llançat la tovallola i canviat la seva estratègia. El ministeri ha posat  traves a cada moviment de Guanyem i ni tan sols ha contestat als recursos interposats pels seus advocats. L'últim, precisament contra el veto a utilitzar la fórmula Guanyem Barcelona, que havia rebut el vistiplau d'una altra iniciativa semblant, Guanyem Gandia.

Registro Guanyem Barcelona

Registre Guanyem Barcelona

Llavors, Interior va adduir, sense consultar-ho amb el titular legal de la marca, que el nom ja estava sent utilitzat. Contra aquesta decisió, els advocats de Guanyem van interposar un recurs de reforma que no ha estat respost pel departament de Jorge Fernández Díaz, encara que sembla que sí que ha estat resolt. I favorablement. Guanyem tampoc ha estat informat del registre en si, indiquen fonts pròximes a la formació.

La pugna entre Interior i Guanyem va arrencar el passat mes d'agost, quan el registre de partits va negar la inscripció a la iniciativa que lidera Ada Colau i va admetre la d'un partit fantasma radicat en una direcció falsa i el promotor va intentar negociar un càrrec en el partit a canvi de cedir el nom.

Barcelona en Comú, la nova marca de la iniciativa municipalista, va començar a caminar de manera oficial la setmana passada. El veto d'Interior va obligar als seus promotors a canviar els noms en xarxes i, sobretot, a iniciar una carrera contrarellotge de comunicació pública, després que la marca Ganemos / Guanyem s'hagi instal·lat en l'imaginari col·lectiu com un projecte municipalista i obert que, d'una o altra manera, compta amb el suport d'activistes polítics que promouen un canvi del sistema.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha