Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Interior permet a Guanyem presentar-se a Barcelona quan ja havien renunciat al nom

Els portaveus de Barcelona en Comú Gerardo Pisarello i Ada Colau, el 22 de gener del 2015 a Atenes. / AG

Aitor Riveiro

Després de mesos de batalla jurídica i a menys de 100 dies de les eleccions municipals, el Ministeri de l'Interior ha acceptat el registre del partit Guanyem Barcelona, la marca de la iniciativa que lidera Ada Colau que havia estat rebutjada d'ofici. La data d'inscripció, tal com figura a la web del departament que dirigeix Jorge Fernández Díaz, és d'aquest mateix dijous, 19 de febrer, un dia abans que Colau hagi presentat la seva proposta de llista electoral amb la qual concorreran amb el nou nom que van triar davant les traves d'Interior: Barcelona en Comú.

Interior ha ratificat el partit quan la iniciativa ja havia llançat la tovallola i canviat la seva estratègia. El ministeri ha posat traves a cada moviment de Guanyem i ni tan sols ha contestat als recursos interposats pels seus advocats. L'últim, precisament contra el veto a utilitzar la fórmula Guanyem Barcelona, que havia rebut el vistiplau d'una altra iniciativa semblant, Guanyem Gandia.

Llavors, Interior va adduir, sense consultar-ho amb el titular legal de la marca, que el nom ja estava sent utilitzat. Contra aquesta decisió, els advocats de Guanyem van interposar un recurs de reforma que no ha estat respost pel departament de Jorge Fernández Díaz, encara que sembla que sí que ha estat resolt. I favorablement. Guanyem tampoc ha estat informat del registre en si, indiquen fonts pròximes a la formació.

La pugna entre Interior i Guanyem va arrencar el passat mes d'agost, quan el registre de partits va negar la inscripció a la iniciativa que lidera Ada Colau i va admetre la d'un partit fantasma radicat en una direcció falsa i el promotor va intentar negociar un càrrec en el partit a canvi de cedir el nom.

Barcelona en Comú, la nova marca de la iniciativa municipalista, va començar a caminar de manera oficial la setmana passada. El veto d'Interior va obligar als seus promotors a canviar els noms en xarxes i, sobretot, a iniciar una carrera contrarellotge de comunicació pública, després que la marca Ganemos / Guanyem s'hagi instal·lat en l'imaginari col·lectiu com un projecte municipalista i obert que, d'una o altra manera, compta amb el suport d'activistes polítics que promouen un canvi del sistema.

Etiquetas
stats