eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Interior suspèn de funcions els vuit mossos imputats per la mort de Juan Andrés Benítez

El conseller d'Interior anuncia que apartaran de manera "cautelar" els agents, "en coherència" amb el que van prometre la setmana passada en cas que fossin imputats

Juan Andrés Benítez va morir el passat 6 d'octubre al carrer de l'Aurora de Barcelona després de ser reduït i colpejat a terra per diversos agents dels Mossos d'Esquadra

- PUBLICIDAD -
Imagen del vídeo de 'El País' en el que se ve como cuatro Mossos golpean a Juan Andrés Benítez.

Captura d'un dels videos que estan en mans de la jutgessa i que demostren els cops que va rebre Benítez.

El departament d'Interior suspendrà de les seves funcions els vuit agents dels Mossos d'Esquadra imputats per per la mort de Juan Andrés Benítez, després de ser colpejat repetidament pels policies el passat 5 d'octubre al Raval de Barcelona. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, així ho ha anunciat poc després que la jutgessa els hagi comunicat la seva imputació per delictes contra la vida, contra la integritat física i moral, d'obstrucció a la justícia i de coaccions.

D'aquesta manera, Espadaler diu actuar "en coherència" amb el que va prometre la setmana passada, quan va assegurar que es prendrien mesures en cas que fossin imputats. Es tracta d'una "mesura cautelar", ha incidit Espadaler, que no es podia ajornar atès que "els delictes que se'ls imputen són greus". El que no ha aclarit és si també se'ls suspendrà el sou. En qualsevol cas, amb aquestes mesures de caire disciplinari, el conseller considera que actuen de manera "contundent", després de la "prudència" -en paraules d'Espadaler- que ha manifestat el departament fins ara a l'hora prendre decisions en el cas de la mort de Benítez.

Vuit agents imputats

La jutge que instrueix el cas de Benítez, mort després de ser reduït i colpejat pels Mossos d'Esquadra , ha citat aquest dilluns com a imputats vuit dels agents que van participar en el dispositiu. La magistrada considera, després d'analitzar l'informe de la Policia Nacional i les declaracions d'alguns testimonis, que els policies van poder cometre delictes contra la vida, contra la integritat física i moral, d'obstrucció a la justícia i coaccions, segons consta en l'interlocutòria.

Els delictes de coaccions responen a la denúncia d'alguns veïns que afirmen que els Mossos d'Esquadra els van exigir que lliuressin o eliminessin les seves grabacions dels fets. I pel que fa a l'obstrucció a la justícia, es considera que la policia va poder alterar proves o el contingut dels atestats.

Els vuit agents hauran de declarar a la Ciutat de la Justícia el proper 13 de novembre. La decisió de la jutge suposa un nou cop al departament d'Interior, el conseller del qual, Ramon Espadaler, va assegurar que prendrien mesures contra els agents només en cas que fossin imputats.

Desimputat el veí amb qui es va barallar Benítez

A més, la interlocutòria dóna a entendre que sí que va poder haver-hi abusos policials, en contra del que va defensar Espadaler, que va assegurar que de les imatges gravades pels veïns no se'n podia deduir que Benítez rebés cops al cap, un fet fonamental perquè aquestes contusions "cranio-facials" són la causa de l'aturada cardíac que va provocar la seva mort, segons l'autòpsia. Amb tot, Interior sí que va reconèixer cops en el "tronc superior" de la víctima, però va donar a entendre que donat el context podrien estar justificats.

Paral·lelament, la jutge arxiva el cas de contra el veí amb el qual es va barallar prèviament Benítez, que fins ara era l'únic imputat. D'aquesta manera es tanca una mica més el setge sobre els policies, perquè segons van assegurar els veïns la baralla prèvia de Benítez amb El Yazid A. no va ser greu, fins al punt que quan els cotxes patrulla van arribar al lloc dels fets la batussa ja s'havia acabat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha