Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Junqueras demana a CDC que demostri “amb fets” el seu compromís contra la corrupció

Junqueras pide a CDC que demuestre "con hechos" su compromiso contra la corrupción

EFE

Barcelona —

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat aquest dissabte a Convergència que demostri “amb fets” i facilitant la informació que li reclama la Justícia el seu compromís en la lluita contra la corrupció. Aquesta ha estat la valoració més contundent d'un candidat de Junts pel Sí -coalició electoral que integra CDC, ERC i entitats- sobre el registre policial de la seu dels convergents a la recerca d'evidències sobre el cobrament de comissions il·legals.

El silenci dels candidats ahir, en l'acte més massiu fins a la data de Junts pel Sí, ha donat pas avui a les primeres crítiques, formulades per Junqueras en una entrevista a RAC 1. El líder d'ERC ha manifestat que Artur Mas haurà de parlar del que ha passat davant dels seus electors. “En té la obligació moral”, ha subratllat. L'actual president de la Generalitat -i candidat a la reelecció- tindrà l'oportunitat de fer-ho en la seva compareixença parlamentària el 2 de setembre.

Junqueras s'ha mostrat convençut, però, que “la immensa majoria” de les persones congregades ahir en l'acte central de Junts pel Sí a Arc de Triomf de Barcelona tenen “la consciència tranquil·la” i “es conjuren” de manera clara contra la corrupció política, perquè aquesta els produeix “fàstic de veritat”. El líder d'ERC i número 5 de Junts pel Sí ha subratllat el “compromís inqüestionable” d'Esquerra en la lluita contra la corrupció i ha demanat a les altres forces que han confluït en la candidatura independentista que demostrin aquest compromís “amb fets” i siguin “transparents”.

La Fiscalia Anticorrupció i la Guàrdia Civil van registrar ahir la fundació Catdem i el despatx del seu administrador, a la seu de CDC, per ordre d'un jutge que investiga si va cobrar comissions il·legals de la constructora Teyco a canvi d'obres públiques en ajuntaments controlats per aquest partit.

D'acord amb l'estratègia de CDC d'acusar la Fiscalia d'impulsar una investigació amb l'objectiu de condicionar el resultat del 27S, Junqueras ha considerat que hi ha persones que volen treure “rèdit polític” de la corrupció i que són, precisament, “els primers que tenen membres acusats i condemnats” per casos de corrupció. “Qui més lliçons donen són els que menys les haurien de donar”, ha subratllat.

Malgrat defensar la feina i la integritat de “la immensa majoria dels jutges”, el candidat de Junts pel Sí que ha destacat que en el sistema judicial espanyol hi ha “distorsions” que “preocupen”, com pot ser que la Fiscalia “estigui absolutament centralitzada i sota les ordres directes del Govern espanyol”.

Etiquetas
stats