Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Junqueras augmenta la pressió sobre Mas demanant entrar al Govern per blindar la consulta

Junqueras demana entrar al Govern

Arturo Puente

Barcelona —

El líder d'ERC vol estar al Govern que organitzi la consulta del 9 de novembre. Així ho ha fet saber Oriol Junqueras aquest dimarts durant la seva intervenció en el debat de política general. “Volem ser al Govern per blindar la consulta”, ha manifestat, anant un pas més enllà de la setmana passada quan només es “va oferir” per entrar a l'Executiu. La demanda de Junqueras arriba un dia després que Mas anunciés la convocatòria d'eleccions anticipades “si la consulta no es pot fer”, l'enèsim pas en fals des de les files convergents però la primera vegada que el president mostrava dubtes en públic que la consulta arribi a celebrar-se.

Davant aquest nou pas en fals del Govern, que fa preveure unes eleccions anticipades, Junqueras ha redoblat la pressió sobre Mas per forçar-lo a dur a terme el compromís de celebrar una consulta. “Tots sabíeu que el Govern espanyol no ens aplaudiria quan anéssim a votar. I també sabíeu que el Constitucional no ens ho regalaria. I si ho sabíeu heu de ser conseqüents. Si voleu fer-nos creure que no ho sabíeu no us mereixeu la confiança del poble de Catalunya”, ha retret amb duresa l'independentista referint-se al Govern.

El líder d'ERC ha mostrat en els últims dies la seva voluntat de dur a terme la consulta fins i tot sense el suport del Constitucional, apostant per la “desobediència civil”. El sobtat interès dels independentistes per entrar al Govern, després de rebutjar-ho en multitud d'ocasions davant l'oferiment de Mas al llarg de la legislatura, és un nou escull per a CiU, que necessita els vots d'ERC per sostenir el Govern i per tant serà difícil que els digui que no davant la imminència del 9N.

Artur Mas ha recollit el guant agraint l'oferta de Junqueras, però ajornant la decisió amb un “ja en parlarem”. “Qualsevol cosa que serveixi per augmentar la fortalesa del procés és benvinguda”, ha assegurat després de posar en qüestió el concepte “blindar”. “Ja em dirà què vol dir blindar, la consulta ja està blindada”. Artur Mas ha mostrat la seva precupación perquè la consulta obtingui una resposta que pugui ser “validada en qualsevol lloc i no generi un sol dubte del que volen els ciutadans catalans”, i ha tornat a reclamar unitat de criteri entre els partidaris de la consulta.

Junqueras ha utilitzat la seva intervenció traient pit, però mostrant la cara responsable de què Esquerra fa gala en els últims temps: “Fa temps que les enquestes donen a ERC com a guanyadora de les eleccions, però fa temps que el nostre compromís és amb el 9N”.

Etiquetas
stats