eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

L'Audiència Nacional arxiva el cas de cinc anarquistes que van passar quatre mesos a la presó

El jutge Santiago Pedraz considera que "no ha quedat suficientment acreditat la comissió del fet delictiu"

- PUBLICIDAD -
Nueve detenidos por su relación con un grupo terrorista de carácter anarquista

Imatge de l'operatiu dels Mossos contra un grup anarquista del barri de Sants fa un mes EFE

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha arxivat la causa contra els cinc anarquistes detinguts el maig del 2013 a qui els Mossos d'Esquadra acusaven d'enaltiment del terrorisme i tràfic d'estupefaents. En una minsa interlocutòria d'una pàgina, Pedraz arxiva el cas perquè no ha quedat "suficientment acreditada" la comissió dels delictes d'enaltiment del terrorisme i tràfic de drogues.

Els  Mossos d'Esquadra van detenir al maig del 2013 els cinc anarquistes i els van acusar d'un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme, en el marc d'una operació en què van registrar l'Ateneu Llibertari de Sabadell, que és la seu de la CNT i on es reuneix l'assemblea local del 15-M. La divisió d'informació de la policia catalana considerava que els acusats feien apologia de la violència a través de les xarxes socials, però ara el jutge considera que no hi ha prou elements per acreditar-la.

A mitjans de setembre del 2013 els acusats van ser posats en llibertat a l'espera de judici, després d'haver passat per diverses presons espanyoles. A l'acte del jutge Pedraz, del passat 20 de novembre, se li poden interposar recursos de forma i d'apel·lació, el primer en un termini de tres dies i el segon en el termini de cinc dies.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha