Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència de Tarragona arxiva el cas del senegalès mort durant una batuda dels Mossos

Batuda policial a Salou

elDiario.es Catalunya

L'Audiència de Tarragona ha arxivat el cas sobre la mort de Mor Sylla, el jove senegalès que va perdre la vida el passat 11 d'agost a Salou (Tarragona) durant una batuda dels Mossos d'Esquadra. Els magistrats de la sala segona de l'Audiència de Tarragona fonamenten la seva decisió en que de les declaracions dels testimonis i dels Mossos d'Esquadra no es pot deduir cap indici sobre una presumpta participació d'agents de la policia catalana en la mort de Sylla .

Un jutge de Tarragona ja va arxivar al setembre la investigació oberta després de la mort Sylla davant, segons va resoldre, la falta d'indicis sobre la participació de cap Mosso en la seva mort. La família del jove va recórrer davant l'Audiència de Tarragona, que aquest divendres ha confirmat l'arxiu de la causa i la versió que el jove va fugir pel balcó i va caure sol després de l'entrada dels Mossos al seu pis durant una batuda contra el 'top manta'.

Els magistrats rebutgen les peticions de l'advocat de la família de la víctima, que sol·licitava que alguns dels testimonis tornessin a declarar, així com els enregistraments d'una càmera de vigilància propera al domicili per establir l'hora de l'entrada policial al pis.

Els togats de l'Audiència de Tarragona rebutgen les discrepàncies que va mostrar la família del mort amb la decisió del primer jutge i les “contradiccions” en què va basar el seu recurs. En concret, consideren que els desacords entre les parts sobre l'hora d'entrada dels Mossos d'Esquadra a l'habitatge de Sylla, el nombre d'agents que van estar a l'habitació en la qual es trobava el jove i la funció concreta de dos agents de policia en els fets són “irrellevants”, ja que de les declaracions dels testimonis es desprèn que cap Mosso va tenir relació amb la caiguda mortal de Sylla.

“Ningú va indicar que hi hagués hagut algun tipus de forcejament, empenta o contacte físic entre el Sr. Mor Sylla i agent de policia que guardés relació de causalitat amb la caiguda i posterior mort d'aquest”, conclouen els magistrats

Les “contradiccions” que aprecia el recurs interposat per la família de Sylla són, segons el parer, de l'Audiència, “diferents apreciacions que van tenir els testimonis sobre el que va passar”. En aquest sentit, els magistrats consideren descartada l'existència de qualsevol indici que permeti la incriminació d'agents dels Mossos d'Esquadra que van participar en la batuda del passat 11 d'agost.

Etiquetas
stats