Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

L'Audiència condemna Millet a un any de presó i absol l'antiga cúpula d'Urbanisme

Fèlix Millet, durant el judici del cas Hotel Palau

elDiario.es Catalunya

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a un any de presó als exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull per tràfic d'influències en la tramitació urbanística de l'Hotel del Palau, però ha absolt l'antiga cúpula de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona.

En la seva sentència, la secció cinquena de l'Audiència condemna també a Millet al pagament d'una multa de 3,6 milions d'euros i a una multa de 900.000 euros a Jordi Montull.

En la seva resolució, L'Audiència ordena també a Millet i a Montull tornar els 895.000 euros que el promotor de l'obra, Manuel Valderrama, els va lliurar, malgrat que aquest va declarar en el judici que no els havia cobrat. En aquest sentit, ha acceptat la petició del fiscal que Valderrama torni a declarar, ja que troba que “hi ha indicis racionals” que va cometre un delicte de fals testimoni en el judici. Segons la sentència, aquesta quantitat la va exigir Montull perquè durant la tramitació de la modificació puntual del Pla General Metropolità la fundació del Palau seguís apareixent com a propietari de les finques “emmascarant” la nova titularitat.

Millet, després de patir un accident domèstic i ser operat d'una fractura de fèmur, va negar qualsevol implicació en els fets: ni va cobrar una comissió del promotor de l'hotel a canvi de garantir l'adjudicació ni va pressionar a càrrecs polítics perquè agilitzessin el projecte. Una tesi similar va ser defensada per la seva mà dreta al Palau, Jordi Montull, que sí que va acceptar respondre al fiscal.

L'hotel de luxe no va prosperar: després del registre del Palau pels Mossos d'Esquadra, els veïns van denunciar les irregularitats a la fiscalia. Per això, Millet i Montull van passar 13 dies a la presó provisional, cosa que no va ocórrer en la trama principal del cas Palau: l'espoli de més de 26 milions d'euros de la institució musical.

D'altra banda, la secció Cinquena de l'Audiència recrimina la cúpula d'Urbanisme “falta de diligència” en la tramitació urbanística de l'hotel, i els tira en cara una “imprudència greu i inexcusable”, encara que això no es pugui considerar delicte. El tribunal explica com Millet i Montull van sotmetre a tots els implicats en el procés d'urbanització de l'hotel a una pressió insistent amb trucades, correus electrònics i cartes destinades a aconseguir els seus fins. També ha estat absolt l'arquitecte Carles Díaz, ja que s'estima que no ha quedat demostrat de manera “fefaent” que conegués l'interès de “lucrar-se” de Millet i Montull.

Etiquetas
stats