Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

L'advocada dels Mossos reconeix que Ester Quintana va perdre un ull per una arma policial

Ester Quintana, al lloc on va perdre un ull, un any després dels fets /EDU BAYER

elDiario.es Catalunya

Ja fa dos anys i mig que Ester Quintana va perdre un ull la nit de la vaga general del 14-N de 2012 i aquesta setmana finalment l'advocada dels Mossos acusats ha admès que la lesió de Quintana va ser produïda per una arma policial. Després va afegir, en defensa del policia, que cal determinar si es tractava d'una bala de goma, com defensa Quintana, o d'un projectil de foam. Així ho explica Laia Serra, advocada de la víctima, present el dimecres a la vista del recurs d'apel·lació que ha presentat. Apunta, a més, que “l'advocat de la Generalitat era a la sala i no ho va desmentir”.

En un llarg procés mediàtic i judicial la conselleria d'Interior ha donat diverses versions dels fets, moltes d'elles desmentides per imatges del lloc on Quintana va patir l'impacte. El conseller Felip Puig va negar en un primer moment que s'hagués disparat en el lloc dels fets. Dies més tard, davant l'evidència de les imatges, va haver d'admetre que s'havien disparat projectils. Fins ara, però, cap instància policial havia admès que la ferida de Quintana fos provocada per la policia, tot i que l'informe forense declarava que la va produir una bala de goma.

“Nosaltres seguirem per la via penal, però això obriria la porta a una reclamació patrimonial administrativa”, apunta Serra en relació al fet que l'advocada hagi admès l'autoria policial. L'acusació es dirigeix contra un comandament i un dels escopeters de la furgoneta Dragó 40 de la Brigada Mòbil, que van admetre disparar salves en el lloc dels fets però no bales de goma.

Etiquetas
stats