Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Llum verd d'Iniciativa i EUiA a confluir amb Guanyem Barcelona

Ricard Gomà, cap de files d'ICV-EUiA a Barcelona

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) han decidit participar en la confluència política endegada per diversos col·lectius i persones independents, sota la denominació Guanyem Barcelona, tal com ha comunicat la coalició en sengles notes de premsa. Els organismes que ho han aprovat són l'executiva d'ICV de Barcelona i el consell de Barcelona d'EUiA.

L'anunci de la participació de les dues forces polítiques en la confluència proposada per Guanyem es produeix al mateix temps la persona més coneguda d'aquesta iniciativa popular, Ada Colau, acceptava la possibilitat d'encapçalar la candidatura municipal de Barcelona, si així es decideix, segons ha manifestat a Europa Press.

“Som davant d’una oportunitat històrica per Barcelona i per a la seva gent. Som en un canvi d’època que requereix nous processos per obrir escenaris constituents, també des del nivell local, i és per això que ICV Barcelona reafirma la seva aposta per la confluència. És des d’aquesta confluència que aconseguirem que les esperances de la gent en un present i un futur millors esdevinguin una realitat al servei dels seus veïns i veïnes”, diu el comunicat d'ICV.

Al seu torn, EUiA clou el seu comunicat indicant: “estem convençuts, doncs, de la necessitat de confluir si volem guanyar Barcelona, i per això podem aportar la nostra experiència com a EUiA i com a coalició ICV-EUiA, amb els nostres encerts i errors,i amb la nostra militància, present a totes les lluites d’aquesta ciutat. En definitiva EUiA aposta fermament pel procés de confluència amb Guanyem Barcelona que tot just comença, i que obre un escenari il·lusionant que volem construir entre tots i totes”.

Iniciativa, puntualitza, en la seva nota, el que podrien ser algunes condicions respecte al procés. “cal que aquest procés de confluència parteixi del reconeixement mutu i la generositat de tots els actors. Un reconeixement fonamentat que aporten els nous actors, i basat també en el valor que aporten espais polítics com ICV-EUiA, una formació i una coalició consolidada tant socialment com electoralment”. Així doncs, tot sembla indicar que la llista que encapçala Ricard Gomà, voldria fer valer, en el procés de convergència, els seus actius, entre els que hi ha el bagatge tècnic i també els cinc regidors que actualment té a la Casa Gran de Barcelona.

Etiquetas
stats