Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite a Pedro Sánchez y amenaza el Gobierno
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Leo Messi i el seu pare, condemnats a 21 mesos de presó per frau fiscal

Messi escortat per una agent de Mossos

elDiario.es Catalunya

Lionel Messi i el seu pare, Jorge Horacio Messi, han estat condemnats per l'Audiència de Barcelona a 21 mesos de presó cadascun. La sentència feta publica aquest dimecres considera que tots dos són culpables de tres delictes fiscals per haver defraudat a Hisenda prop de 4,1 milions d'euros en els exercicis 2007, 2008 i 2009. La sentència, que no és ferma i pot ser recorreguda davant el Suprem , no implicaria l'entrada dels condemnats a presó per ser inferior als dos anys i perquè ni Messi ni el seu pare tenen antecedents.

Les condemnes del davanter del Barça i el seu pare, que controlava els diners generats pel futbolista, arriben un mes després de la fi del judici, en què va quedar acreditat que no havien pagat al fisc els tributs obligatoris per drets d'imatge en tres exercicis, entre els anys 2007 i 2009. Els Messi es van posar al corrent de les seves obligacions l'estiu passat, dipositant cinc milions d'euros davant el jutjat de Gavà, cosa que va permetre que la jutgessa no imposés llavors una fiança.

Al judici, el futbolista va al·legar que confiava en l'administració del seu patrimoni que feia el seu pare i que no sabia com s'organitzaven els seus drets d'imatge: “Jo em dedicava a jugar a futbol”, va declarar davant del tribunal el juny passat.

“No sé res d'això; mai em vaig interessar, sincerament”, va respondre a la fiscal Raquel Amado a l'Audiència de Barcelona quan li va preguntar si tenia alguna sospita que els seus gestors podrien estar incomplint les obligacions tributàries. La Fiscalia es va querellar inicialment contra els dos acusats però va acabar exculpant l'astre argentí i el seu pare. Va ser l'Advocacia de l'Estat, en representació de l'Agència Tributària, qui va sol·licitar 22 mesos i 15 dies de presó pels Messi.

Durant el judici, Messi va assegurar que eren els assessors fiscals del despatx Juárez els que s'encarregaven de gestionar el seu patrimoni. “Crec que ho controlaven tot. El meu pare s'havia encarregat que fossin els advocats qui portessin les coses. Per això estaven”, va indicar.

Etiquetas
stats