Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Milers de manifestants marxen a Barcelona contra l'austeritat i les retallades socials

A la manifestació per la per la Catalunya Social hi han participat col·lectius com els discapacitats

Tomeu Ferrer

Barcelona —

Diversos milers de persones han assistit a Barcelona a la manifestació “Per la Catalunya Social”. Els organitzadors, un conglomerat amb els sindicats majoritaris, CCOO, UGT i USOC, junt amb organitzacions veïnals, agràries i sectorials. A més, al davant de la marxa es manifestaven els treballadors de Panrico. En total, segons fonts sindicals, unes 50.000 persones.

Joan Carles Gallego, secretari General de CCOO a Catalunya emmarcava la mobilització en la retallada de drets “laborals i socials que han fet que a Catalunya hi hagi més del 25% de la població sota el llindar de la pobresa”. Això és fruit, deia, de “lleis fetes en contra de les necessitats populars”. Per tant, remarcava la necessitat de canviar les polítiques que se segueixen a Catalunya, a Espanya i a Europa, i enfoca-les a favor de la moria social catalana. “Si això no es fa, es mantindrà el conflicte social”, afirmava.

Inversió milionària per a reactivar

Per la seva banda,, Josep Maria Àlvarez, secretari general d'UGT de Catalunya mantenia la línia de contundència en relativitzar els acords de diàleg social firmats pels sindicats majoritaris amb la Generalitat. “Es tracta d'acords puntuals, més aviat justets”, deia. Per a UGT aquesta activitat no es negava amb “la lluita diària per esgarrapar tot allò que aconseguim amb la mobilització”. Per aquest motiu la marxa de Barcelona es feia coordinadament amb les mobilitzacions a Espanya i les que ha convocat també la Confederació Europea de Sindicats (CES. A escala europea, el dirigent sindical va reclamar una inversió de 2 bilions d'euros per a reanimar l'economia i activar el creixement.

La manifestació ha acabat amb la lectura d'un manifest que ha fet un alumne de l'Insitut de Sant Vicençs dels Horts (Baix Llobregat), poble del qual és alcalde el republicà, Oriol Junqueras. Aquest estudiant ha dut la pancarta que obria la manifestació, junt amb Gallego i Àlvarez.

Polítics a la marxa

A la marxa s'hi han pogut veure dirigents de partits polítics catalans. El candidat republicà a les europees, Josep Maria Terricabras, acompanyat pel diputat Oriol Amorós. Per part del PSC s'hi ha pogut veure el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni; el diputat i alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, i el dirigent, Josep Maria Sala. Per ICV, hi ha assistit la copresidenta, Dolors Camats.

Etiquetas
stats