Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH ocupa 14 pisos a Manresa i la Sareb denuncia per ocupació il·legal

Activistes concentrats aquest diumenge davant l'edifici ocupat per la PAH a Manresa / @PAHCBages

EFE

Barcelona —

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) del Bages ha ocupat un bloc de 14 pisos a Manresa propietat de la Sareb, el conegut com “banc dolent”, que ha denunciat per ocupació il·legal de la immoble.

Els membres de la plataforma van accedir ahir a la tarda a l'edifici, mentre manifestants es concentraven a les portes per donar suport l'acció, que també va comptar amb la presència de la Policia Local, tot i que els agents no van arribar a actuar.

Fonts de la Sareb han indicat a Efe que ja estan procedint a “la denúncia corresponent perquè és un acte il·legal” i, han destacat que la denúncia “no té res a veure amb temes de desnonaments, doncs demanem un desallotjament per ocupació, no un desnonament ”.

L'entitat creada pel Govern per donar sortida a actius tòxics de la banca espanyola també va denunciar l'ocupació d'un bloc de la seva propietat al districte madrileny Puente de Vallecas. La PAH va anunciar l'ocupació de tres edificis al barri la setmana passada, que pertanyen a les accions de l'Obra Social de l'organització que pretenen aconseguir lloguers socials i solucions per a persones desnonades de casa seva.

Tal com ha explicat el portaveu de la PAH, Josep Maria Campoy, la primera família que s'instal·larà a l'immoble està formada per vuit membres de tres generacions els ingressos mensuals totals dels quals no superen els 260 euros.

Es tracta d'una família que vivia a Canet de Fals (Barcelona) i que va aconseguir una dació en pagament però no un lloguer social, ja que, com ha apuntat el representant de la plataforma, Rufí Cerdan, “en aquests casos, o en els que (les famílies) no tenen cap ingrés, és impossible trobar un banc que vulgui oferir un lloguer social”.

La PAH ha assegurat que més famílies en situacions similars ocuparan la resta dels pisos durant aquesta setmana, ja que “en aquest moment tenim 13 casos de famílies que pròximament signaran una dació en pagament” i “es quedaran sense casa”.

Aquest és el segon bloc que ocupa la PAH a Manresa, després que el passat mes de juny es fessin amb un habitatge de CaixaBank, que després de diverses negociacions es va comprometre a reparar els pisos ocupats, buscar lloguers socials per a les cinc famílies que els ocupaven i cedir-los als serveis socials de l'ajuntament.

No obstant això, Campoy ha reconegut que “la negociació amb la Sareb serà molt més dura del que va ser amb la Caixa”.

Etiquetas
stats