Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PSC suspèn els tres crítics dels seus càrrecs parlamentaris sense expulsar-los del grup

Pere Navarro, líder del grup socialista, al costat de Maurici Lucena, portaveu.

elDiario.es Catalunya / Europa Press

Barcelona —

El PSC ha decidit augmentar el càstig als tres diputats que van trencar la disciplina de vot la setmana passada al Parlament. Si ahir la formació els va suspendre de tots els seus càrrecs orgànics en el partit -van quedar fora de l'Executiva i del Consell Nacional-, aquest dimarts ha optat per retirar-los també tots els seus càrrecs dins del grup parlamentari. D'aquesta manera, Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura deixaran de ser els portaveus socialistes en les comissions de Cultura, Sanitat i Infància, respectivament.

Amb aquesta sanció, els socialistes eviten per ara expulsarlos directament del grup parlamentari, una mesura que perjudicaria el partit que lidera Pere Navarro perquè passaria de 20 a 17 escons -per sota dels 19 del PP-, ja que han de ser els diputats que renunciïn a la seva acta, cosa que els tres desobedients no estan disposats a fer.

La decisió de deixar Elena, Geli i Ventura com a diputats rasos l'ha pres la direcció del grup del Parlament, reunida tot el matí a la cambra. Es tracta d'un episodi més en el pols entre la direcció del PSC i els tres crítics, que la setmana passada desobeir les directrius del partit al Parlament i van votar a favor de demanar al Congrés que transfereixi les competències a la Generalitat per convocar un referèndum d'autodeterminació.

Degoteig de gestos contra la direcció

El gest dels tres díscols de saltar-se la disciplina de vot va generar una sèrie de reaccions per part dels socialistes de l'ala més catalanista. Un manifest amb centenars de suports als tres diputats -entre els quals s'hi compten històrics militants i exconsellers- n'ha estat l'exemple més significat. Però també hi ha hagut qui ha renunciat als seus càrrecs dins el partit. És el cas de l'alcalde de Flix, Marc Mur, que ha deixat la seva cadira de secretari de l'Executiva Nacional del partit i la primera secretaria de la Ribera d'Ebre.

Etiquetas
stats