Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pablo Iglesias equipara la corrupció de Convergència amb la del PP

Pablo Iglesias pide a Mas que dé la cara y equipara la corrupción de CDC y PP

EFE

Barcelona —

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha titllat de “lamentable” que el president, Artur Mas, obviés ahir els operatius del cas Petrum II durant el seu discurs en l'acte de Junts pel , pel que li ha demanat que “doni la cara” i ha equiparat el volum de casos de corrupció que esquitxa CDC amb el del PP.

“Hauria de reconèixer que en última instància el seu partit, igual que el Partit Popular, està vinculat a casos de corrupció”, ha apuntat en declaracions als mitjans davant del Palau de la Música, en companyia del candidat de Catalunya Sí que és Pot Lluís Rabell, que just ahir va presentar un programa electoral que inclou mesures com prohibir l'accés a contractació pública a empreses participades per condemnats per corrupció.

Iglesias ha assegurat que els registres d'ahir demostren que “estan caient tots els nius”, en al·lusió a les declaracions de Jordi Pujol, que va avisar que “quan es tallen les branques d'un arbre acaben caient tots els nius”. “El problema a Catalunya i Espanya és que hem estat governats per corruptes que han lliurat les institucions als seus amics de les constructores”, ha resolt.

En aquest sentit, ha emplaçat a “netejar les institucions de corruptes, tinguin el carnet de CDC o del PP” i ha retret a Mas que s'“amagui” com a número quatre en una candidatura conjunta, ja que considera que d'aquesta manera busca camuflar seva voluntat continuista.

Per la seva banda, el candidat de Catalunya Sí que és Pot a la Generalitat, Lluís Rabell, ha demanat a Mas que no utilitzi la bandera i el procés independentista per amagar els casos de corrupció que esquitxen CDC. “Que cadascú assumeixi les seves responsabilitats. No acceptarem que ens repeteixin el cas de Banca Catalana: que ningú es refugiï darrere de la bandera per amagar la seva corrupció”.

Rabell ha considerat que els registres d'ahir i la implicació de la família Sumarroca posa de relleu fins a quin punt, “presumptament”, les grans empreses han condicionat i corromput les inversions públiques.

En aquest sentit, ha avisat que Catalunya no pot avançar cap a una millor sobirania nacional “de la mà dels corruptes o els corruptors”, i ha descartat qualsevol govern “de concentració o entesa” amb CDC.

Etiquetas
stats