Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Parlament aprova reprovar Pujol i instar el Govern a personar-se contra ell

El Parlament vota a favor de reprovar Pujol

EUROPA PRESS

El Parlament ha aprovat aquest dimecres reprovar l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol al prosperar una proposta de resolució ecosocialista, que ha comptat amb els vots de totes les formacions excepte els de CiU, i instar el Govern a personar-se contra ell.

Després de les votacions de les propostes de resolució en el tercer i últim dia del Debat de Política General, s'ha aprovat així instar la Cambra a mostrar la seva “reprovació i condemna respecte als actes delictius reconeguts” per l'expresident català.

La iniciativa demana també al Govern que es personi “en les causes on la Generalitat resulti perjudicada” com la d'aquest cas, i emplaça Pujol a posar-se a disposició de la justícia i d'Hisenda, com va assegurar que anava a fer quan va reconèixer que tenia fons sense regularitzar a l'estranger.

La resolució que ICV-EUiA que ha posat endavant la resolució gràcies al suport de ERC, posa de relleu l'opisició del Parlament al fet que es pressioni a Andorra o la banca andorrana perquè no faciliti dades bancàries, i que constati el seu desig que el Govern andorrà col·labori amb la justícia i amb Hisenda.

La proposta demanava també que la Cambra consideri il·legítim que les parts personades en el cas --en al·lusió tant a la família de l'expresident com a algunes de les acusacions particulars-- “utilitzin el procés sobiranista en benefici propi”.

Etiquetas
stats