Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Partit X dóna suport a la proposta de Guanyem Barcelona

Acte de presentació de Guanyem Barcelona / EDU BAYER

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

El Partit X s'afegeix a Guanyem Barcelona, plataforma ciutadana amb vocació electoral impulsada per diversos moviments i entitats socials. Fins ara s'havien pronunciat sobre l'aparició de Guanyem partits com ICV-EUiA i la CUP, i aquesta vegada ha estat el torn de el Partit X, que ha deixat clar que la seva intenció és incorporar-se als espais de treball de la plataforma per aportar els seus coneixements i eines.

“No es tracta de llistes ni d'aliances, es tracta de treballar. Som un més dels molts grups de ciutadans que aporten coneixements partint de les seves competències”, detalla la formació en un comunicat. Simona Levi, una de les impulsores del partit, concreta que aportaran propostes de “participació democràtica, control ciutadà o estratègies contra la corrupció”. “Coneixem companys de Guanyem des de fa temps, molts d'ells pioners en totes les lluites de la ciutat, i unir esforços serà una cosa molt natural”, assegura Levi.

Així doncs, el Partit X fa directament una crida a signar per la candidatura de Guanyem Barcelona. D'entre totes les iniciatives per a les pròximes eleccions municipals “capaces d'amenaçar el monopoli dels partits sobre la vida política”, segons la formació, Guanyem és la més sòlida i prometedora.

Abans del comunicat del Partit X i des de fa setmanes, ja s'han posicionat sobre l'aparició d'aquesta plataforma partits d'esquerres amb representació al Parlament com ICV-EUiA i la CUP. Els ecosocialistes consideren que “seria imperdonable” no aprofitar l'oportunitat d'arribar al govern municipal des d'una candidatura ciutadana, mentre que de moment la CUP expressa les seves reserves precisament per la presència d'ICV-EUiA, aliat del PSC a l'Ajuntament de Barcelona durant tres dècades.

Etiquetas
stats