eldiario.es

Menú

Puigdemont: "Si el Constitucional m'inhabilita, no acceptaré aquesta decisió; només el Parlament em pot suspendre"

"No renunciarem al referèndum encara que ho prohibeixi el Tribunal Constitucional", ha afirmat el president de la Generalitat

Ha informat que Govern català "no farà campanya a favor de la independència" i equipara una "participació ridícula" amb la pèrdua del referèndum

- PUBLICIDAD -
Puigdemont: "Si el Constitucional me inhabilita, no aceptaré esta decisión"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat en una entrevista a ' Le Figaro': "Si el Tribunal Constitucional m'inhabilita, com pot fer, no acceptaré aquesta decisió. Només el Parlament em pot suspendre".

Puigdemont també ha avisat: "Una immensa majoria del poble català vol votar. Suspenent-me o expulsant-me del meu despatx, Madrid no anul·larà aquesta voluntat. No existeix un poder prou fort per tancar el gran col·legi electoral que serà Catalunya l'1 d'octubre".

"No renunciarem al referèndum encara que ho prohibeixi el Tribunal Constitucional", ha sentenciat el president de la Generalitat. A més, ha informat que ignoraran al TC si suspèn la llei del referèndum.

"El nostre compromís amb el poble i amb el Parlament és clar: hem de resoldre les nostres reivindicacions a les urnes. Cap suspensió, cap amenaça podrà impedir que els catalans decideixin el seu futur de manera democràtica", ha advertit.

Ha admès que una "participació ridícula equivaldria a perdre el referèndum", i ha assegurat que durant l'organització d'aquesta consulta el Govern català i els ajuntaments mantindran una neutralitat escrupolosa sotmesa a un control dels observadors internacionals.

"El Govern català no farà campanya a favor de la independència", ha assegurat quan se li ha preguntat per la neutralitat de l'escrutini.

Sobre la remodelació del seu govern, ha explicat que la sortida de tres consellers en les últimes setmanes no té res a veure amb el referèndum de l'1-O: "Tots m'han manifestat el seu suport en aquest tema. Respecto les seves decisions personals".

Puigdemont ha explicat que si el 'sí' a la independència guanya l'1 d'octubre, 48 hores després de la proclamació dels resultats -que pot prolongar-se entre una setmana i deu dies- explicaran que Catalunya "es transforma en un Estat independent" i obriran un període de transició que culminarà amb unes eleccions constituents, la redacció d'una Constitució i la seva ratificació per un referèndum.

"Catalunya començarà a actuar com a estat independent, però no ho serà de dret fins que aquesta transició culmini", ha expressat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha