Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Puigdemont no assistirà a la final de la Copa del Rei després de la prohibició de les estelades

El president Carles Puigdemont

elDiario.es Catalunya

El president de la Generalitat Carles Puigdemont ha anunciat que no assistirà a la final de la Copa del Rei perquè la prohibició d'exhibir banderes independentistes a l'estadi li sembla una “greu vulneració del dret d'expressió de milers de catalans”. Així ho ha expressat després d'una reunió amb el seu homòleg valencià Ximo Puig. El president ha remarcat que l'estelada és una bandera “democràtica i legal”.

Tampoc hi assistirà l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que en una sèrie de missatges al seu compte de Twitter també ha considerat la prohibició “un inacceptable atemptat a la llibertat d'expressió” i ha declarat que “el govern del PP ha de rectificar”. L'alcaldessa ha mostrat el seu suport al president del Barcelona i ha afegit: “celebrarem amb l'equip a la tornada, amb les banderes que cadascú vulgui portar”.

La Policia impedirà per ordre de la Delegació del Govern a Madrid l'accés a la final de la Copa del Rei de futbol amb banderes estelades. Aquesta decisió forma part del dispositiu de seguretat per al partit que enfrontarà el FC Barcelona i el Sevilla a l'estadi Vicente Calderón el proper diumenge 22 de maig. Segons la delegació, la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'Esport (coneguda també com a Llei de l'Esport) empara la prohibició, encara que en cap dels articles de la llei s'esmenta expressament aquest tipus de símbols.

El FC Barcelona rebutja la decisió

En un comunicat, el FC Barcelona ha expressat el seu rebuig a la decisió del Govern. El club expressa “el seu desacord més absolut amb l'anunci de prohibir l'exhibició de banderes estelades a la final de la Copa del Rei”. Qualifica la decisió d'“atemptat a la llibertat d'expressió” i assegura que “el FC Barcelona ha defensat i continuarà defensant la llibertat d'expressió dels seus socis i aficionats, que han demostrat un alt nivell de civisme i respecte”.

El club crida al “sentit de la responsabilitat” i demana a la delegada del Govern espanyol que “col·labori en la creació del bon clima que ha de presidir la celebració de la final de la Copa del Rei”. El comunicat li demana que “respecti l'honorabilitat i no provoqui incomoditats a les institucions implicades en aquesta final”.

El conseller de Justícia del Govern, Carles Mundó, ha valorat la decisió abans de la compareixença de Puigdemont. Ha assegurat que el Govern espanyol “no té vergonya i no respecta la llibertat d'expressió” per prohibir les banderes estelades, símbol independentista català, a la final de la Copa del Rei de futbol. “L'estelada és un símbol democràtic”, ha afegit Mundó al seu compte de Twitter.

Tardà (ERC) proposa boicotejar la final

El portaveu d'Esquerra Republicana (ERC) al Congrés, Joan Tardà, ha llançat la idea que el Barcelona no jugui diumenge que ve la final de la Copa del Rei en protesta per la prohibició de les banderes independentistes catalanes, conegudes com estelades. En una sèrie de comentaris a la xarxa social Twitter recollits per Europa Press, Tardà havia instat el Govern de la Generalitat que presideix Carles Puigdemont i al propi club de futbol a presentar una protesta formal per la decisió anunciada Interior de prohibir l'accés a l'estadi amb banderes independentistes.

“És vergonyós que prohibeixin una bandera legal com l'estelada –proclama el diputat–. Que el Govern de Catalunya i la Junta del Barça protestin oficialment ja!”. Tardà apunta fins i tot un següent pas, que seria el boicot a la final de la Copa del Rei: “Si atempten contra la llibertat d'expressió, potser el més digne seria no anar, no jugar el partit”, assenyala.

Etiquetas
stats