Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rajoy s'enroca en que el referèndum “definitiu” a Catalunya és innegociable

Rajoy no tiene intención de hacer cambios ni en el Gobierno ni en la dirección del PP

Luz Sanchis

Madrid —

Mariano Rajoy, que va mantenir la seva confiança que cap consulta se celebraria a Catalunya el 9-N, ha insistit en la posició que va avançar el mateix diumenge el seu ministre de Justícia, Rafael Catalá: que va ser un “imitació” de referèndum i un acte de “propaganda política” que no tindrà cap conseqüència en el pla polític ni afavorirà un diàleg amb Artur Mas. Si la votació es va acabar celebrant va ser, ha dit, perquè la Justícia va actuar “amb proporcionalitat” i no es va ordenar retirar les urnes: “El contrari hagués produït més tensió”.

Rajoy ha mantingut que la seva actuació en aquest assumpte ha estat “sensata i equilibrada” i no ha volgut respondre a si la imminent querella de la Fiscalia contra Mas i part dels seus consellers entra dins d'aquests paràmetres. El president s'ha desentès i ha assegurat que no ha donat cap instrucció en aquest sentit i que ni tan sols sap el que la Fiscalia va a fer: “Jo no sé si es querellarà, contra qui i la pena que es demana, creguin-me”.

El president ha evitat referir-se a altres persones del seu partit, que sí que van avançar la decisió de la Fiscalia. És el cas de la dirigent del PP català, Alicia Sánchez Camacho, que la va donar per feta. “Del que diguessin altres persones jo no en puc opinar perquè no ho sé”, ha assegurat.

Etiquetas
stats