Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Carina Mejías i Albert Rivera, en el núvol de les enquestes

Albert Rivera afirma només Ciutadans garanteix el canvi i el "rumb" que necessita Espanya

Siscu Baiges

Barcelona —

Albert Rivera ha estat, com era de preveure, l’estrella de l’inici de la campanya de Ciutadans en aquestes eleccions municipals i autonòmiques. I ho ha fet en un hotel barceloní, ple de seguidors i seguidores, molts dels quals esperaven el moment de glòria per fer-se un ‘selfie’ o que els signés un menú del sopar que ha precedit els discursos del president del partit i de la candidata a l’alcaldia de Barcelona, Carina Mejías.

La paraula “canvi” ha estat la més freqüent en el discurs dels dos dirigents de Ciutadans, a qui l’enquesta del CIS d’avui dóna uns resultats molt favorables. Mejías es veu en cor de presentar-se com probable alcaldessa i Rivera ha destacat que en els darrers tres mesos els sondejos han multiplicat per quatre les seves expectatives electorals.

Rivera ha fet un discurs íntegrament en castellà, perquè, segons ha dit, és el líder d’una opció que estarà present a tretze parlaments autonòmics després del 24 de maig, a més de Catalunya i Andalusia. I avui les càmeres de les televisions espanyoles tenien un punt de connexió obligada a l’hotel on Ciutadans ha començat la seva campanya oficial, enganxant cartells de Carina Mejías i Albert Rivera en un mur de cartró que han pujat a l’escenari a les dotze en punt.

El partit ha triat l'hotel Barceló, al barri de Sants, per arrencar la campanya, un símbol de l'activitat empresarial i del creixement econòmic. Ciutadans ha fugit de la tradicional enganxada de cartells al carrer per a refugiar-se en un ambient sofisticat, amb un sopar de luxe a visitant.

El president de Ciutadans ha negat que hi hagi cap mà oculta darrera el creixement que li auguren les enquestes. “El nostre és un experiment fet amb quatre duros. La il·lusió no es compra amb diners. I nosaltres representem la il·lusió dels ciutadans que volen una Espanya dialogant i sense corrupció”, ha dit. No han faltat les crítiques a ‘Podem’ i ha afirmat que no renega de la transició, que no va viure perquè era massa jove però que està llegint ara, i creu que s’assembla molt al que està passant a Espanya, amb ell de protagonista.

Abans de desaparèixer apressat endut pel que anomenat “tour taronja” que el portarà per tota Espanya les properes dues setmanes, Albert Rivera ha demanat els seus seguidors entusiasmats que frueixin del moment dolç que estan vivint. De moment, i segons els sondejos, tenen el vent electoral de cara.

Etiquetas
stats