Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Romeva assegura que Junts pel Sí donarà llibertat de vot en aspectes no relacionats amb la independència

Romeva durant la seva exposició a Primera Plana

elDiario.es Catalunya

El cap de llista de Junts pel Sí ha assegurat aquest divendres que el seu grup donarà llibertat de vot als diputats al Parlament en totes aquelles qüestions que no estiguin relacionades amb el procés sobiranista. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Romeva ha opinat que “en tots els aspectes que no tenen a veure amb la transició, tothom ha de poder votar el que vulgui”. Segons ell, durant la propera legislatura haurien de revertir alguns processos de privatització duts a terme pel Govern d'Artur Mas.

Sobre això ha parlat també durant l'esmorzar informatiu Primera Plana, organitzat per El Periódico, on ha assegurat que si la seva candidatura forma el nou executiu després de les eleccions farà “necessàriament” coses diferents a l'actual Executiu de Mas, ja que ja “no serà un govern de CDC”.

Així, ha afirmat que en la gestió del dia a dia, en què cal fixar prioritats, i no es podran fer coses perquè “no hi haurà acord entre la gent que formarà el govern”. D'aquesta manera, durant un període hi haurà “qüestions que tenen a veure amb l'àmbit ideològic que no es faran, es pactarà que no es faran”.

En tot cas, ha deixat clar que “no serà el govern de CDC”, del qual ha dit que no podia “retre comptes”, i “necessàriament” es faran coses “diferents”, encara que ha deixat clar que ell no és candidat a president de la Generalitat, sinó que ho és Artur Mas, líder de CDC i número quatre de la llista.

Romeva ha afirmat que “pensar en clau autonòmica ens encalla” i que desitjaria poder fer responsable al Govern de la Generalitat “de tot el que fa o no fa” però per això ha d'abans tenir totes les competències, ha recalcat. En tot cas, ha afirmat que si depengués d'ell eliminaria els peatges, tot i que no ha concretat si ho podrà fer el pròxim govern perquè depèn de si la Generalitat pot prescindir d'aquests ingressos i també del nivell de recursos que aporta l'Estat per a infraestructures.

Etiquetas
stats