Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge Ruz demana jutjar onze imputats en el cas Pretòria de corrupció urbanística

El jutge Pablo Ruz

EFE

Madrid —

El jutge Pablo Ruz ha proposat avui jutjar onze imputats en la trama Pretòria de corrupció urbanística a Catalunya, entre els quals destaquen l'exdiputat socialista Luis García, els exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta i l'exalcalde de Santa Coloma de gramenet (Barcelona) Bartomeu Muñoz.

Ruz fa aquesta proposta en transformar en procediment abreujat aquestes diligències que va obrir a finals de gener de 2009 el seu antecessor en el jutjat, Baltasar Garzón, i en què han arribat a estar imputades vint persones, de les quals gairebé la meitat han anat sent exonerades d'aquesta causa al llarg de la instrucció.

Del que s'ha investigat, es conclou que la suposada trama de corrupció urbanística estava liderada per Luis García, “Luigi”, i es calcula que aquesta xarxa va defraudar uns 45 milions d'euros als ajuntaments barcelonins de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres.

A més dels esmentats, Ruz proposa portar també a judici Manuel Valera Navarro, Manuel Dobarco Touriño, José Singla Barceló, Manuel Carrillo Martín, Gloria Torres Pladellorens, Philip Mahan i Maria Lluisa Mas Crussels.

Els delictes que s'imputen a aquests onze encausats són tràfic d'influències i suborn, tots dos comesos per particular i funcionari, i blanqueig de capitals.

Etiquetas
stats