Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

El jutge Ruz admet a tràmit la querella contra Rosell pel fitxatge de Neymar

(Ampliación) La CNMC multa a Mediapro, Real Madrid, Barça, Sevilla y Racing con 15 millones de euros

Europa Press

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha admès a tràmit la querella presentada contra el president del Futbol Club Barcelona, ​​Sandro Rosell, per un delicte d'apropiació indeguda en la modalitat de distracció en el fitxatge del jugador brasiler Neymar Dos Santos, en entendre que hi ha indicis que es va produir “una simulació de contractes”.

En un interlocutòria dictada aquest dimecres, el jutge Ruz explica que de la documentació aportada pels querellants “es desprenen elements suficients per investigar els fets”, com havia demanat la Fiscalia, “a fi d'aclarir els extrems relatius al fitxatge del jugador brasiler”, així com “l'aparença o no de possibles irregularitats amb rellevància juridicopenal”.

Ruz també assenyala que els documents aportats per la plataforma opositora 'Consulta Barça', podrien apuntar a “una simulació contractual presumptament duta a terme entre els signants dels acords que pogués evidenciar una falta de correspondència entre la causa i finalitat real dels compromisos i obligacions econòmiques en aquells documentats amb el títol nominal i aparença formal dels contractes subscrits”.

El jutge, que rebutja la personació del Barça a la causa perquè no ha acreditat suficientment la seva condició de perjudicat, no veu “de moment urgència o necessitat” de cridar a declarar Rosell fins que no es practiquin les diligències que es troben pendents.

En aquest sentit, tal com va demanar el fiscal José Perals, el jutge demana a la FIFA que aporti la documentació que guarda en els seus arxius relativa al fitxatge de Neymar, demana al jugador que remeti el contracte amb la societat Neymar & Neymar (N & N), que gestiona el seu pare, pel qual cedia els seus drets econòmics futurs i cursa una comissió rogatòria al Brasil perquè s'aportin els contractes de treball i traspàs del jugador.

A més, demana al Barcelona que aporti els contractes que sustenten el pagament de 7,9 milions d'euros pels drets de tres jugadors juvenils del Santos així com els contractes pels quals es va produir un pagament de 9 milions perquè el club culer jugués 02:00 partits amistosos contra el club brasiler.

Etiquetas
stats