Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

SOS Racisme portarà la campanya islamòfoba d'Alberto Fernández Díaz a la Fiscalia de l'Odi

Alberto Fernández Díaz en un acte de campanya

elDiario.es Catalunya

SOS Racisme presentarà una denúncia a la Fiscalia de l'Odi de l'Audiència de Barcelona en resposta a la campanya xenòfoba de l'alcaldable del PP Alberto Fernández Díaz, amb octavetes que asseguren que “el Raval no pot convertir-se en un gueto islàmic”. L'entitat lamenta la “dificultat de presentar una denúncia jurídica”. “Amb l’actual redactat de l’article 510. 1 del codi penal, no seria viable denunciar aquests fulletó per la via penal”, expliquen en un comunicat, tot i que la reforma produïda permetrà fer-ho –no de forma retroactiva– a partir de l'1 de juliol.

En canvi, presentaran la denúncia a la Fiscalia de l'Odi i afegeixen que “amb la complicitat de la societat civil buscarem com donar una resposta ciutadana de rebuig i condemna de la campanya que està fent el Partit Popular de Catalunya”. SOS Racisme té en marxa la campanya Mistos Electorals per denunciar els discursos racistes durant la campanya electoral sota el lema “No votis racisme”.

El Partit Popular ha protagonitzat gran part de les denúncies al llarg de la campanya. Asseguren que els candidats del partit, a més, estan mentint a l'electorat amb promeses que no poden dur a terme. “Expulsar les persones immigrades en situació irregular que delinqueixin, exigir cinc o deu anys d’empadronament per optar a ajudes per l’habitatge o als serveis socials no bàsics, cobrar una taxa pels informes d’arrelament, denegar-lo a qui infringeixi les ordenances cíviques… Són propostes que van fer públiques els candidats del PP a Barcelona i Tarragona i que o bé ja s’estan fent, o bé no estan a l’abast del alcaldes perquè no tenen competència”, apunta l'entitat.

“Els veïns i veïnes d’origen immigrat són part de la ciutadania i per tant cal tenir en compte les seves necessitats i inquietuds. No es fa amb els joves, la gent gran, etc. Quina és la diferència? Que la majoria no tenen dret a vot”, conclou SOS Racisme en un dels seus Mistos Electorals.

Etiquetas
stats