Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Gemma Sendra i João França s’incorporen al Patronat de la Fundació Periodisme Plural

elDiario.es Catalunya

La Fundació Periodisme Plural ha renovat el seu Patronat amb la incorporació de Gemma Sendra i João França. Quatre anys després de posar-se en marxa, la Fundació està en ple procés de creixement i es reforça amb l'experiència dels nous patrons. Joao França forma part de la Fundació des dels seus inicis. Ha estat fins ara una persona clau en la redacció i també, en la posada en la creació dels diferents mitjans que editem: Catalunya Plural, El Diari de l’Educació, El Diari de la Sanitat, El Diari del Treball i El Diario de la Educación. Ara, João França, des del Patronat, seguirà implicat en totes les iniciatives periodístiques que la Fundació impulsarà en el futur.

Gemma Sendra és directora de la Fundació Catalunya Cultura. Geògrafa de formació, ha participat en la gestió del Gran Teatre del Liceu, de l'Auditori de Barcelona, del Macba i del Museu Reina Sofía. Va ser la responsable de la recuperació del recinte modernista de Sant Pau. Forma part de l’equip de direcció de la Fundació Catalunya – Europa; de la Fundació Pasqual Maragall i del Patronat Escola Horitzó (Escola Nova21).

El Patronat, en aquests moments, està format per: Josep Carles Rius (president de la Fundació), Juanjo Caballero (secretari), Xavier Atance, Ignacio Escolar, José Ramón González Cabezas, José Martí Gómez, José Sanclemente, Rut Vilar, Jaume Vilarrasa, Marina Subirats, Lali Sandiumenge, Juan Leon, Andreu Missé, Emili Ferrer, Gemma Sendra i João França. Podeu trobar la seva ressenya personal i la dels 43 fundadors al web de la Fundació.

Tant els fundadors, com totes les persones que s’han incorporat al Patronat, responen a la voluntat de reivindicar, com estableixen els estatus de la Fundació, “el periodisme independent, crític i lliure, i el foment de la informació i el debat públics com a elements cabdals de la ciutadania”. I al mateix temps, la creació “d’eines per a la defensa dels valors fonamentals de l’Estat del Benestar, incloent-hi l’accés a una informació veraç i plural”.

Per aconseguir aquests objectius ha estat decisiu, no només la determinació dels fundadors, sinó, molt especialment, el compromís de la redacció, formada per Pau Rodríguez, Tomeu Ferrer, Arturo Puente, Blanca Blay, Oriol Solé Altimira, Sandra Lázaro, Yeray S. Iborra, Sònia Calvó, Pablo Gutiérrez i Victòria Oliveres. I també gràcies a la implicació del periodista Víctor Saura, com a responsable de relacions institucionals de la Fundació.

La Fundació Periodisme Plural ha estat declarada d'interès social per part de la Generalitat de Catalunya. És la primera entitat sense ànim de lucre creada a Catalunya en l'àmbit del periodisme. Quatre anys després, podem dir que aquella idea que semblava una utopia és ja una realitat. Cada vegada més, tant als Estats Units com a Europa, hi ha més projectes periodístics impulsats per fundacions com a alternativa a la crisi dels mitjans convencionals. I com a convicció que el periodisme no pot ser entès només com un negoci, sinó com un servei a la comunitat.

Etiquetas
stats