Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La T-Cultura, basa electoral de Collboni

Jaume Collboni, envoltat dels representants de la Cultura que l'han acompanyat en la presentació del programa d'aquest àmbit

Siscu Baiges

Barcelona —

Un abonament cultural. Aquesta és la proposta més mimada pel candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, en el seu programa cultural. Aquesta tarja, que ha batejat com a T-Cultura, permetrà, si es posa en marxa, l’adquisició de llibres, música o entrades de concerts, museus i arts escèniques, als diferents comerços de la ciutat. En quedaran fora els jocs, la papereria o els llibres de text.

En total, Collboni preveu distribuir 250.000 abonaments entre els barcelonins. El seu cost seria de 40 euros, dels quals els ciutadans n’aportarien 25 o només 20, en el cas dels menors de 25 anys. La resta la posaria el consistori: 4,5 milions d’euros.

L’anunci d’aquesta iniciativa l’ha fet el candidat del PSC en l’acte de presentació del seu programa cultural, que s’ha realitzat davant la seu de l’Administració d’Hisenda a Barcelona com a mostra de la seva oposició al 21% de l’IVA amb què es graven actualment els productes culturals. Collboni ha dit que “bonificarem fins el 95% de l’IBI i l’IAE aquelles empreses culturals que demostrin que reinverteixen a la ciutat més del 75% dels seus beneficis”.

D’altra banda, ha acusat l’actual alcalde, Xavier Trias, de posar la política cultural al servei d’una causa ideològica i no de la creació dels artistes. “La cultura no només forma part de l’ADN de la ciutat i del projecte socialista. La cultura està en el cor de la proposta de ciutat que jo faig. La cultura és el relat de la identitat compartida de la ciutat, és l’instrument per ser lliures. És un fi per ell mateix”, ha dit.

L’acte ha estat presentat per l’actor Abel Folk i ha comptat amb la participació de diversos representants del món cultural barceloní com el cineasta Albert Solé, la cantant lírica Begoña Alberdi, el dissenyador Pep Rovira, la representant d’entitats culturals Glòria Bañón, el cap dels diables de la Barceloneta i gestor cultural Oriol Casabelles, el creador teatral Martín Curletto, l’escriptora Iolanda Pàmies i el bibliotecari Àlex Cossiales. També s’hi ha llegit adhesions de Carme Portacelli, Sílvia Munt, Lluís Pasqual, Mario Gas, Jordi Coca, Antoni Ros Marbà, Ramon Madaula, Ángeles González Sinde o el candidat socialista a la presidència de la Comunitat de Madrid, Àngel Gabilondo.

Entre els assistents a l’acte s’hi ha vist, també, a l’actor i humorista Carles Flavià i l’actor Àlex Casanova. També hi era el músic Sisa, tot i que ha dit que el dia abans havia anat a un acte de ‘Barcelona en Comú’ i que demà anirà a un de les CUP-Capgirem Barcelona.

Etiquetas
stats