eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

CRÒNICA

Tiretes metropolitanes per la ferida barcelonina del PSC

A la seu del PSC, els periodistes no han pogut compartir amb els simpatitzants i dirigents socialistes una nit electoral on els èxits metropolitans no han compensat la patacada de Jaume Collboni  a Barcelona

- PUBLICIDAD -
Collboni (PSC): "Como dice la canción, hoy puede ser un gran día"

Collboni a l'hora de votar

La nit s’ha fet eterna a la seu del PSC. En previsió d’uns resultats no gaire bons, als periodistes se’ls ha ubicat a la sala de premsa i no han pogut estar en contacte amb els militants, simpatitzants i dirigents del partit fins que a les onze de la nit han baixat tots al soterrani on els reporters passaven l’estona veient la pantalla on TV3 anunciava els resultats.

Només Assumpta Escarp, la secretària d’organització del partit, ha aparegut en aquesta llarga estona per deixar caure una idea que després reprendria el primer secretari, Miquel Iceta: “Vivim temps de canvis”. Temps de canvis que han suposat una garrotada duríssima a les aspiracions socialistes de recuperar l’alcaldia de Barcelona. Jaume Collboni, el candidat a substituir Xavier Trias, no ha amagat la realitat: “Han estat uns molt mals resultats”.

Els simpatitzants socialistes que seguien la roda de premsa d’Iceta i Collboni pagaven amb la cara. Rostres entristits. Entre ells, el de l’exalcalde Jordi Hereu o el del cinquè candidat de la llista barcelonina del PSC, David Escudé, el primer en quedar fora del consistori.

Curiosament, entre aquest grup es movia discretament un dels alcaldes que ha triomfat en aquestes eleccions, Antoni Poveda, que ha repetit majoria absoluta a Sant Joan Despí. Núria Parlón no hi era, però estava en totes les converses dels socialistes que es volien donar ànims. L’alcaldesa de Santa Coloma de Gramenet no només ha repetit triomf sinó que ha recuperat la majoria absoluta.

Les tiretes metropolitanes, o la retenció de les alcaldies de Tarragona i Lleida, però, no han compensat el dolor de la derrota a Barcelona. “Entre nosaltres i IC teníem quinze regidors a l’Ajuntament. Ara en tenim quinze entre nosaltres i ‘Barcelona en comú’. El problema és que nosaltres en teníem 11 i ara en tenim quatre”, comentava un dels membres de l’equip de Collboni.

“Som la segona força municipal a Catalunya”, ha dit Iceta, buscant la part positiva d’una nit, que obre una nova etapa en la política municipal en què els socialistes, i la resta de partits, hauran d’acostumar-se a pactar molt més del que ho han fet els darrers temps. Hem entrat en temps de canvis i, també, de pactes. “Demà seguim!”, ha dit Collboni fent el cor fort.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha