Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Torres-Dulce ordena presentar una querella contra el 9-N però la fiscalia catalana s'hi oposa

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce

EFE

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha donat instruccions a la Fiscalia Superior de Catalunya per a presentar querella pel procés participatiu del 9-N a Catalunya, però el fiscal superior català s'ha oposat al no considerar procedent.

Per aquest motiu, Torres-Dulce ha convocat una junta de fiscals de sala després de rebre la comunicació de la Fiscalia Superior de Catalunya, en què indica que “de moment no procedeix iniciar accions penals contra els responsables de l'anomenat procés de participació ciutadana”, ha informat la Fiscalia General.

“El fiscal general de l'Estat considera que ha de formular querella davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i així ho ha ordenat avui. El fiscal superior, José María Romero de Tejada, no ho considera procedent i així ho ha comunicat a última hora de la tarda d'avui”, explica el comunicat.

Romero de Tejada va convocar divendres passat a la Junta de Fiscals de la Fiscalia Superior de Catalunya i la majoria dels seus membres es van mostrar contraris a la presentació de la querella.

Atès que la setmana passada no va concloure el seu debat, la junta ha tornat a reunir-se avui i, de nou, ha expressat la seva oposició a que es presenti una querella contra el president de Catalunya, Artur Mas, i altres responsables del govern català per suposades responsabilitats penals en el procés consultiu celebrat el passat 9 de novembre.

A la vista de l'oposició de la Fiscalia catalana per a la presentació de la querella, i de la decisió adoptada en el mateix sentit pel seu màxim responsable, Torres-Dulce ha convocat la Junta de Fiscals de Sala en aplicació de l'article 27 de l'Estatut Fiscal, que estableix el tràmit del Ministeri Públic quan hi ha disparitat de criteri.

Etiquetas
stats