eldiario.es

Menú

Torres-Dulce ordena presentar una querella contra el 9-N però la fiscalia catalana s'hi oposa

El fiscal general de l'Estat ha convocat una junta de fiscals després de rebre la comunicació des de Catalunya que "de moment no procedeix iniciar accions penals contra els responsables"

- PUBLICIDAD -
Torres-Dulce asegura que los tribunales estudiarán el 9-N aunque no intervenga la Fiscalía

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha donat instruccions a la Fiscalia Superior de Catalunya per a presentar querella pel procés participatiu del 9-N a Catalunya, però el fiscal superior català s'ha oposat al no considerar procedent.

Per aquest motiu, Torres-Dulce ha convocat una junta de fiscals de sala després de rebre la comunicació de la Fiscalia Superior de Catalunya, en què indica que "de moment no procedeix iniciar accions penals contra els responsables de l'anomenat procés de participació ciutadana", ha informat la Fiscalia General.

"El fiscal general de l'Estat considera que ha de formular querella davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i així ho ha ordenat avui. El fiscal superior, José María Romero de Tejada, no ho considera procedent i així ho ha comunicat a última hora de la tarda d'avui", explica el comunicat.

Romero de Tejada va convocar divendres passat a la Junta de Fiscals de la Fiscalia Superior de Catalunya i la majoria dels seus membres es van mostrar contraris a la presentació de la querella.

Atès que la setmana passada no va concloure el seu debat, la junta ha tornat a reunir-se avui i, de nou, ha expressat la seva oposició a que es presenti una querella contra el president de Catalunya, Artur Mas, i altres responsables del govern català per suposades responsabilitats penals en el procés consultiu celebrat el passat 9 de novembre.

A la vista de l'oposició de la Fiscalia catalana per a la presentació de la querella, i de la decisió adoptada en el mateix sentit pel seu màxim responsable, Torres-Dulce ha convocat la Junta de Fiscals de Sala en aplicació de l'article 27 de l'Estatut Fiscal, que estableix el tràmit del Ministeri Públic quan hi ha disparitat de criteri.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha