eldiario.es

Menú

Trias tornaria a guanyar a Barcelona amb un o dos regidors més que Colau, segons el GESOP

El PSC aconseguiria mantenir la tercera posició, amb 6 o 7 representants, mentre que PP i Ciutadans empatarien amb entre 5 i 6 cadascun

El candidat d'ERC, Alfred Bosch, doblaria la seva representació actual, amb 4 o 5 regidors i un 10,2% de vots, i la CUP estaria just en el límit per entrar amb 2

L'enquesta del GESOP torna a deixar als de Trias en primera posició després que un sondeig del CIS vaticiés la seva caiguda per darrere de Barcelona en Comú

- PUBLICIDAD -
Debat entre els alcaldables de Barcelona organitzat per la FAVB y BTV / ENRIC CATALÀ

Debat entre els alcaldables de Barcelona organitzat per la FAVB y BTV / ENRIC CATALÀ

L'actual alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), tornaria a guanyar les eleccions municipals del proper 24 de maig, encara que perdria 3 o 4 regidors, segons l'enquesta del GESOP. CiU quedaria un o dos regidors per sobre de la Barcelona en Comú d'Ada Colau, que obtindria entre 8 i 9 seients al consistori barceloní. L'enquesta, publicada aquest dilluns a El Periódico de Catalunya, torna a deixar als de Trias en primera posició després que un sondeig del CIS vaticinés la seva caiguda per darrere de Barcelona en Comú.

Segons el GESOP, Trias obtindria un 22,6% dels vots, el que li valdria 10-11 regidors, 3 o 4 menys que els actuals. Per darrere quedaria la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, amb el 18,9% i 8-9 edils. Per darrere de la competició dels dos primers, el PSC de Jaume Collboni milloraria respecte a anteriors sondejos, quedant tercer amb el 14,6% dels vots i entre 6 i 7 representants, lluny dels 11 que té ara.

El PP també disminueix la caiguda prevista. Alberto Fernández obtindria un 12,5% de vots i 5 o 6 regidors, similar als 5 o 6 que tindria Ciutadans, amb el 12,1% de vots. El candidat d'ERC, Alfred Bosch, quedaria amb 10,2% i 4 o 5 representants, un ascens respecte als 2 que té actualment però sense acabar d'enlairar-se.

A més, segons la mateixa enquesta, la CUP-Capgirem de María José Lecha obtindria un 5% de vots, el que la col·locaria just a a la barrera per entrar a l'ajuntament amb 2 regidors.

Pel que fa als set candidats, Trias és el més conegut pels votants (97,6%), seguit d'Alberto Fernández (86,3%), Ada Colau (81,6%), Alfred Bosch (62,8%), Jaume Collboni (53,9%), Carina Mejías (30%) i María José Lecha (15,1%).

L'enquesta, elaborada pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) el 7 i 8 de maig passats mitjançant entrevista telefònica a 800 persones, té un error del +/- 3,5% i un nivell de confiança del 95%.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha