Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El banc suís UBS certifica que no té un compte de Xavier Trias

Trias exigeix la dimissió del ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz.

elDiario.es

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha mostrat i llegit avui en el ple municipal un document de la Unió de Bancs Suïssos (UBS) per certificar que no té ni ha tingut mai un compte bancari en aquesta entitat. Trias va sol·licitar al banc aquest document el dilluns després que el diari El Mundo l'acusés en primera pàgina de comptar amb un compte amb 13 milions d'euros a UBS que després havia traspassat a Andorra.

Després de fer públic el document, Trias, de CiU, ha exigit la dimissió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a qui ha acusat d'haver promogut que El Mundo publiqués el que ell ha qualificat d'“informacions falses”.

“És difícil aconseguir aquestes coses dels bancs suïssos, personalment, verbalment, he aconseguit que em confirmessin que no tinc comptes, però jo necessito que sigui per escrit”, va assenyalar Xavier Trias dijous, que també ha demanat als bancs d'Andorra que certifiquin que no té comptes bancaris al Principat.

L'alcalde va presentar una querella contra El Mundo per la publicació d'una notícia que considera falsa i injuriosa. En la querella, va sol·licitar que es prengui declaració al director general de Policia, Ignacio Cosidó, perquè aclareixi l'origen i intenció de la filtració policial al diari.

El diari al·lega que la informació sobre el suposat compte de Trias va arribar divendres passat a la policia judicial, que la va enviar immediatament a la UDEF, unitat policial centrada en la investigació dels delictes de corrupció. Fins ara no es coneixen més gestions que la petició a tres bancs suïssos de més informació.

Etiquetas
stats