Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

UPyD presenta una denúncia contra Mas i demana a Fiscalia que pari el 9-N

UPyD ha presentat avui una segona denúncia en un jutjat de Barcelona contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per desobediència i prevaricació en celebrar la consulta malgrat la seva suspensió i ha demanat a la Fiscalia que paralitzi el procés i detingui als seus autors.

En la querella, també contra Irene Rigau, consellera d'Educació del Govern, i Ramon Espadaler, responsable d'Interior, s'acusa, a més, als tres de l'omissió de perseguir delictes “i a tots els seus còmplices, cooperadors necessaris, encobridors i coautors”.

Se sol·licita també al Ministeri Públic que suspengui el procés participatiu, ordeni a les Forces de Seguretat de l'Estat que procedeixin a l '“desallotjament i tancament” dels centres de votació habilitats “amb l'ús proporcional de la força si fos necessari en cas de resistència” i detingui els autors i cooperadors necessaris d'aquesta consulta.

La denúncia ha estat presentada a les nou del matí pel portaveu d'UPyD a Catalunya i membre de la direcció del partit, Ramon de Veciana, als jutjats de Barcelona.

Es tracta de la segona querella d'UPyD contra el president de la Generalitat després de la que va presentar la formació magenta davant el Tribunal Suprem fa just un mes i que va ampliar després en dues ocasions a l'entendre que Mas incomplia les resolucions del Constitucional que van suspendre tant el referèndum sobiranista com la consulta alternativa posterior.

Etiquetas
stats