Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Ada Colau se sotmetrà a una qüestió de confiança si no troba suport als seus pressupostos

L'alcaldessa de Barcelona assegura que no té "cap por" a una qüestió de confiança

Arturo Puente

Colau aprovarà els pressupostos de 2017 en solitari mitjançant una qüestió de confiança si no troba suport a l'oposició abans del 23 de desembre. Així ho ha anunciat l'alcaldessa aquest dimecres, un dia després que tots els grups de l'oposició votessin en contra del seu projecte de comptes, el primer completament propi després de la pròrroga de l'any passat.

La líder de Barcelona en Comú es valdria del mecanisme legal que li permet vincular la seva qüestió de confiança amb el suport als pressupostos. Si l'oposició no troba un candidat alternatiu amb majoria absoluta no tindrien cap altra opció que revalidar-la com a alcaldessa, per la qual cosa els comptes quedarien automàticament aprovats. Però Colau cremaria així una de les dues qüestions de confiança que pot plantejar durant la legislatura.

La coalició del govern barceloní, BComú i PSC, s'ha vist abocada a una qüestió de confiança de l'alcaldessa després d'un període en el qual ha rebut un rosari de revessos de l'oposició, amb el rebuig del Pla d'Actuació Municipal, el de les ordenances fiscals després i, finalment, el dels pressupostos. Malgrat l'anunci, Colau s'ha mostrat esperançada de poder arribar a acords en les poc més de cinc setmanes que es dóna de termini fins que el projecte torni al ple.

L'alcaldessa de Barelona ha reclamat a la resta de grups “responsabilitat perquè Barcelona no es pot aturar”. A més, ha assegurat que es tindran molt en compte les al·legacions que l'oposició i la ciutadania pot presentar durant el tràmit dels pressupostos que començarà ara, després de la signatura del decret d'alcaldia extraordinari.

“No és la meva opció, però no em fa cap por”, ha assegurat Colau sobre la qüestió de confiança, que ha descrit com “última opció”. A més, la de Barcelona en Comú ha assegurat que, de poder convocar eleccions, estaria disposada a fer-ho per donar veu a la ciutadania davant el bloqueig polític que viu el consistori. Però aquesta és una opció que els governs locals no tenen.

La situació de debilitat en què s'ha instal·lat el Govern de la ciutat, aguditzada després de l'entrada del PSC al govern, ha despertat veus que apunten a la necessitat d'arribar a acords amb formacions no situades a la esquerra. El tercer tinent d'alcaldia del PSC, Jaume Collboni, ha reclamat aquest dimarts “obrir una nova etapa” i mirar cap a CiU i Ciutadans per desbloquejar el Ple. En aquest sentit, Colau ha assegurat que coincideix amb Collboni i ha destacat que l'ajuntament ha arribat a molts acords amb aquestes formacions a la llarg del mandat.

Etiquetas
stats