eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Ajornat 45 dies el desallotjament de l'Espai de l'Immigrant

L'Ajuntament ha mediat davant els jutjats deguda la situació de vulnerabilitat d'algunes famílies que viuen a l'espai ocupat

- PUBLICIDAD -
Pancarta reivindicativa a l'Espai de l'Immigrant

Pancarta reivindicativa a l'Espai de l'Immigrant

L'Espai de l'Immigrant, que es trobava sota l'amenaça d'un desallotjament aquest dimecres, podrà respirar aquest estiu. Segons han confirmat fonts municipals, l'Ajuntament ha mediat perquè, degut a la situació de vulnerabilitat d'algunes famílies que hi viuen, el desallotjament es pugui ajornar 45 dies. Això garanteix a l'espai fins a final d'agost a l'edifici que ocupen actualment al barri del Raval. Des del col·lectiu asseguren que això no és una solució al problema però sí que els dóna més marge de maniobra.

Creat l'any 2013 com a resposta a la llei d'assistència sociosanitària impulsada pel govern del Partit Popular, que excloïa els migrants en situació irregular del sistema sanitari, l'Espai és un punt de trobada, debat i col·laboració "entre i per a la població migrant", fortament arrelat al barri del Raval.

Es tracta d'una iniciativa que va néixer per atendre les necessitats més bàsiques de les persones amb situació irregular a Barcelona però també, expliquen, per "trencar amb el relat paternalista i criminalitzador" associat als migrants . Així, l'objectiu de l'Espai és que aquestes persones passin a ser un "subjecte polític, en comptes d'un objecte de polítiques públiques", segons ells mateixos afirmen. Aquesta voluntat, diuen, no interessa a les elits polítiques i econòmiques: "En aquest país la justícia té un color i un preu. Nosaltres no tenim ni el color ni els diners per pagar-la".

En els dies previs a la data prevista de desallotjament, l'Espai de l'Immigrant ha organitzat unes Jornades de Resistència. S'hi han dut a terme tot tipus d'activitats: des de projeccions de documentals fins a xerrades al voltant de temes que afecten directament la població migrant, passant per una retrospectiva de la feina feta a l'espai, que ha acollit projectes com ara el Sindicat Popular de Venedors Ambulants.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha