Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona multa FCC amb 7,2 milions d'euros pel presumpte frau en la recollida d'escombraries

Camió de recollida d'escombraries a Barcelona

elDiario.es Catalunya

L'Ajuntament de Barcelona ha imposat la màxima sanció administrativa prevista pel presumpte frau de FCC en la recollida d'escombraries de la ciutat, que també investiga la Fiscalia. El consistori multarà FCC amb 7,2 milions d'euros, 5,1 només en concepte de sancions i 2,1 per danys i perjudicis i per “rescabalar serveis no prestats”. La multa, que l'empresa pot recórrer, s'aprovarà al ple del proper divendres.

Després de descobrir-el cas el passat mes de novembre arran d'una investigació d'El País, el consistori va obrir un expedient informatiu que va tancar a l'abril i un altre sancionador que ha conclòs aquest juny. La conclusió municipal és que FCC va alterar el preu del contracte de neteja cobrant per serveis de recollida que realment no va prestar o que bé va dur a terme amb menys personal del que indicaven els contractes.

“S'ha produït un dany ambiental i social molt negatiu”, ha afirmat el quart tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Asens, que ha definit el presumpte frau com una “trama organitzada per burlar els controls interns que ha fet servir un servei públic per a interessos particulars”.

Asens ha assegurat que el consistori vol enviar un missatge de “confiança i contundència”, ja que, ha asseverat, “s'han pres les mesures oportunes perquè els fets no tornin a repetir-se i no es toleraran en cap cas fraus en serveis municipals” . “Quan es produeixin serem implacables”, ha tancat.

Malgrat valorar-ho en funció de com acabi la investigació de la Fiscalia i el seu eventual camí en un jutjat, per ara l'Ajuntament no es planteja rescindir el contracte amb FCC. Segons ha explicat Asens, els serveis jurídics ho han desaconsellat ja que “existia el risc” que els tribunals tombessin la rescissió del contracte.

Etiquetas
stats