Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona prohibirà circular els vehicles més contaminants a partir del 2020

Barcelona incumpleix els límits legals de contaminació de l'aire

elDiario.es Catalunya

L'Ajuntament de Barcelona prohibirà circular per la ciutat els vehicles més contaminants a partir del 2020. La concreció sobre quins vehicles estaran afectats per la restricció es concretarà l'any que ve, ha informat aquest dilluns la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Janet Sanz.

Sanz ha explicat en roda de premsa que el Govern d'Ada Colau durà a terme el 2017 una anàlisi per determinar quins tipus de vehicles tindran restringit el pas, i ha destacat que els més contaminants tampoc podran circular durant episodis d'alta concentració de diòxid de nitrogen (NO2) ja des de finals del 2017.

Acompanyada per la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, i pels comissionats Frederic Ximeno i Gemma Tarafa, Sanz ha ressaltat que preveuen incentivar que ciutadans abandonin els vehicles contaminants a canvi d'abonaments de transport públic i Bicing.

“A Barcelona hi ha pocs pics de contaminació. El problema és estructural i les emissions s'han de reduir permanentment”, ha afirmat Ximeno per ressaltar les diferències entre els problemes constants de contaminació de la capital catalana i els puntuals de Madrid. Segons les dades municipals, la contaminació provoca 3.500 morts a l'any a l'àrea de Barcelona.

Etiquetas
stats