Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Barcelona reclama a l'Estat que reguli els preus del mercat privat de lloguer

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

elDiario.es Catalunya

El ple de l'Ajuntament de Barcelona insta el govern de l'Estat a què reguli el mercat privat de lloguer, en una declaració institucional a proposta de Barcelona en Comú, aprovada amb els suports de CiU, PSC, ERC, CUP, l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PP. L'objectiu de la proposta és impedir “pujades indiscriminades en el preu dels lloguers per evitar noves bombolles immobiliàries” i de no fer-se la regulació estatal, insten l'executiu “a què doti d'autonomia i capacitat als ajuntaments per vincular la pujada del preu dels lloguers amb el nivell de rentes de la població i les característiques del pis i del barri”.

El text apunta que “la inestabilitat dels llogaters té greus impactes a Barcelona” i que “els veïns i les veïnes dels barris amb rendes més baixes han de realitzar un major esforç econòmic per pagar el lloguer, més d’un 25% d’ingressos front el 12% d’ingressos que es destinen a pagar el lloguer als barris amb rentes més elevades”. El passat mes de març l'alcaldessa Ada Colau ja va explicar la preocupació del govern municipal en relació a l'augment dels preus del lloguer a la ciutat.

La mesura que proposa Barcelona està inspirada per les que s'apliquen en altres ciutats com Berlín o París, en què ja s'apliquen limitacions als preus del lloguer. “Les ciutats europees amb majors tensions entre el preu del lloguer i el nivell de rentes de la població disposen de normatives orientades a impedir 'lloguers abusius'”, diu la proposta presentada al ple.

Més enllà de la regulació de preus, la declaració del ple de Barcelona insta el govern de l'Estat a derogar “aquelles modificacions de la llei d'arrendaments urbans de l'any 2013 clarament restrictives per als drets dels arrendaments”, com és la reducció de la durada dels contractes de cinc a tres anys. També insta l'executiu a dotar mesures fiscals que fomentin el mercat de lloguer accessible.

Etiquetas
stats