eldiario.es

Menú

CiU, Ciutadans i PP fan pinya contra el govern de Colau per la reducció de terrasses

Les formacions de dretes a l'Ajuntament de Barcelona intenten forçar un ple extraordinari sobre l'ordenança de terrasses

Consideren que el sector de la restauració està en perill per una aplicació desordenada de la normativa

El canvi de criteri dels successius governs municipals en matèria de terrasses ha suposat l'enfrontament amb el gremi de la restauració

- PUBLICIDAD -
Xavier Trias (CiU), Carina Mejías (C's) y Alberto Fernández (PP), durante la comparecencia conjunta

Xavier Trias (CiU), Carina Mejías (C's) i Alberto Fernández (PP), durant la comparecença conjunta @CiutadansBCN

Els grups de CiU, Ciutadans i PP a l'Ajuntament de Barcelona s'han unit aquest dimarts contra la política del govern d'Ada Colau sobre les terrasses d'establiments del sector de l'hostaleria. Les tres formacions de la dreta han exigit en una roda de premsa conjunta la convocatòria d'un ple extraordinari per discutir l'ordenança que regula les terrasses, en considerar que s'ha produït un "desordre" perjudicial per al sector hostaler.

Xavier Trias (CiU), Carina Mejías (Ciutadans) i Alberto Fernández (PP) han considerat que el govern barceloní no està aplicant la normativa, heretada de l'anterior govern de Trias, amb un criteri unificat en totes les zones. En la opinió dels tres s'estarien creant situacions de greuge i posant en risc el sector de la restauració. Mejías, impulsora de la mesura, ha reclamat "un equilibri entre els usos de les terrasses i de l'espai públic que garanteixi la qualitat dels espais".

L'exalcalde, Xavier Trias, ha fet especial èmfasi en les terrasses dels voltants del mercat de la Boqueria, que el juliol passat van ser motiu de polèmica quan la Guàrdia Urbana va retirar les taules per no tenir llicència. El de CiU, que durant la seva alcaldia va permetre les terrasses de la Boqueria malgrat ser contràries a la normativa, ha retret la retirada de les terrasses assegurant que "ara tenim a la gent asseguda a terra".

L'objectiu dels grups és forçar un ple extraordinari sobre la matèria abans del 23 de setembre i, en cas que no es faci, en els següents 10 dies. Tot i que no s'hi han referit, les tres formacions observen l'entrada del PSC al govern municipal com una oportunitat per reobrir el debat sobre les terrasses.

El passat mes de juny, el regidor de Paisatge Urbà, Daniel Mòdol, es va referir a aquesta modificació de la normativa per anunciar que s'estudiarien les situacions de manera singularitzada i "cas per cas". A més, el líder socialista, Jaume Collboni, va estrenar el seu nou càrrec com a tinent d'Alcaldia amb un pla de suport a bars i restaurants valorat en un milió d'euros, en un intent per congraciar-se amb un sector hostaler en peu de guerra contra l'Ajuntament.

Malgrat les crítiques de l'oposició, l'ordenança en matèria de terrasses va ser elaborada en el mandat passat obligant a la retirada de milers de taules dels carrers de Barcelona i, una de les seves modificacions, va entrar en vigor el gener d'aquest any, canviant de lloc les taules respecte a l'entrada dels establiments. La polèmica entre partits, govern i el gremi de la restauració té a veure però amb la seva aplicació, ja que els diversos governs han esquivat algunes de les intervencions més polèmiques establint pactes puntuals amb els establiments, com el subscrit entre Trias i els operadors de la Boqueria.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha