Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Ada Colau descarta comprar el Banc Expropiat perquè el propietari posa un preu “desorbitat”

El banc expropiat, desallotjat el passat 23 de maig

Yeray S. Iborra

L'Ajuntament no comprarà el Banc Expropiat. De fet, segons les paraules del regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, tècnicament l'Ajuntament “mai va plantejar-se la compra” del local: el consistori volia “una compra ciutadana”, que passaria perquè les entitats de veïns i d'altres col·lectius assumissin el cost de l'operació i que l'administració actués d'avalador. Sigui com sigui, la fórmula ha estat descartada ràpidament després de les converses amb el propietari, que ha posat una xifra “per sobre del mig milió d'euros” sobre la taula. Segons Badia la xifra és la mateixa que el propietari, Manuel Bravo, va pagar pel local el 2011.

“La idea que s'havia anat construint era la possibilitat que si ens trobàvem davant d'una compra a preu raonable, un saldo assumible, hi havia possibilitat que la pròpia ciutadania es fes càrrec d'un projecte col·lectiu en aquest local”, ha argumentat Eloi Badia.

La fórmula de Badia es contradiu amb la que el consistori havia mantingut fins ara. De fet, aquest mateix dimarts, abans de la compareixença de Badia, la regidora Laia Ortiz s'ha referit a la compra per part del consistori com a l'opció del govern municipal. Badia no ha concretat tampoc quines entitats haguessin estat disposades a entrar en l'operació fallida.

El regidor ha mantingut que s'estan produint converses amb associacions veïnals i d'altres actors, fins a 28 entitats, ha dit Badia, però que la interlocució amb el col·lectiu que s'encarrega del banc és “difícil”. Badia ha valorat l'equipament i les seves activitats i ha reprès la via que ja havia anunciat Ada Colau fa uns dies: trobar un local alternatiu per reubicar l'acció del Banc Expropiat.

Badia ha destacat en la seva intervenció que la sèrie d'aldarulls d'aquest dies són “inadmissibles”, però la situació actual és diferent i que ara el barri viu “uns dies de normalitat”. “No ens podem permetre una nova escalada de violència”, ha dit el regidor. Segons Badia, l'Ajuntament ha transmès a la Generalitat la “preocupació” pel dispositiu dels Mossos d'Esquadra.

Etiquetas
stats