Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Colau suspèn durant un any les llicències comercials al voltant del mercat de Sant Antoni

El mercat de Sant Antoni, a Barcelona

Yeray S. Iborra

No hi haurà noves botigues de souvenirs, orxateries, cellers ni comerços alimentaris al voltant del mercat de Sant Antoni. Almenys durant un any. Així ho ha comunicat aquest dilluns l'Ajuntament de Barcelona, que ha suspès durant aquest període la concessió de noves llicències comercials a la zona annexa a l'immoble amb l'objectiu de “protegir el comerç local” i evitar la “massificació turística”.

La suspensió de llicències al voltant del mercat de Sant Antoni se suma a la que ja va portar a terme el consistori fa uns mesos al districte veí, Ciutat Vella, també amb l'objectiu de revisar els usos del comerç davant la pressió del turisme.

La suspensió afectarà un radi de dues illes a la zona en la qual s'ubica el mercat (carrers de Sepúlveda, Casanova, Marquès de Campo Sagrado, Calàbria, ronda de Sant Antoni, de Sant Pau i avinguda del Paral·lel) i perseguirà “garantir tots els serveis a la zona” mentre el consistori elabora un Pla d'Usos específic per a ordenar les activitats entorn a l'espai.

La congelació de llicències anunciada per l'Ajuntament no permetrà a la zona nous establiments dedicats a l'espectacle, ni tampoc locals de restauració, joc, cellers, comerços alimentaris amb degustació, gelateries o menjars preparats. Tampoc s'admetran locals per a la venda de productes destinats als turistes.

La suspensió no afectarà, això sí, a les activitats previstes en el recinte de l'interior del mercat, ja que estan sotmeses a un règim específic regulat per l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) mitjançant concessions administratives. El cèntric mercat de Sant Antoni (ubicat al districte de l'Eixample) tornarà a obrir les seves portes a finals de 2017, després de vuit anys d'obres.

Reivindicació veïnal

El consistori ha explicat que la mesura pretén garantir que “el comerç de proximitat tingui oportunitats” però també assegurar que hi hagi una “bona convivència amb el barri”. La decisió del consistori pren el testimoni dels veïns, que porten mesos reivindicant l'equipament com un lloc per al barri davant la por que el nou mercat convertís la zona en un espai saturada.

D'altra banda, les reaccions al pla del consistori no han trigat a arribar. Grups com Ciutadans han criticat la congelació de llicències per part de l'Ajuntament, argumentant que la suspensió perjudicarà “la creació d'ocupació i l'economia del barri”.

Etiquetas
stats