eldiario.es

Menú

Denuncien el desallotjament il·legal de quatre pisos en un bloc de l'Eixample de Barcelona

Els col\·lectius en defensa de l'habitatge denuncien que al bloc del carrer Entença 151 s'ha produït un desallotjament il\·legal que no compta amb cap ordre judicial.

En el transcurs de la concentració de suport, han intervingut agents dels antidisturbis dels Mossos d'Esquadra amb el resultat de diferents ferits.

El bloc de pisos s'ha anat buidant de veïns els darrers mesos a mesura que s'acabaven els contractes de lloguer.

- PUBLICIDAD -
Imagen del desalojo que se ha producido en el barrio del Eixample

Concentració davant del bloc del carrer Entença 151 Grup Habitatge de Sants

"Si no portessin l'uniforme, el dispositiu podria portar el segell de Desokupa", d'aquesta manera denuncia el Grup d'Habitatge de Sants el que considera com un desallotjament il·legal fet aquest dimarts a la tarda a quatre pisos d'un bloc situat al carrer Entença 151. Segons han denunciat els col·lectius socials, una senyora de 68 anys, una mare amb un nen de 8 anys i dos joves han estat desallotjats dels pisos que fa uns dies havien ocupat al barri barceloní de l'Eixample.

Al voltant de les tres de la tarda, una patrulla de Mossos d'Esquadra s'ha desplaçat fins al bloc de pisos situat al costat de la presó Model per l'avís de l'administrador de la finca que ha alertat els Mossos d'Esquadra arran de la sospita que a l'edifici s'hi trobaven estranys. Un cop allà, segons expliquen els testimonis i els veïns de l'edifici, els Mossos han impedit l'accés a l'edifici mentre l'administrador juntament amb un manyà han procedit a inspeccionar els pisos.

El Grup d'Habitatge de Sants denuncia que la primera persona que ha estat desallotjada ha estat l'Encarna, una dona de 68 anys i que segons els veïns no ha pogut anar a recollir les seves pertinences una vegada es trobava al carrer. Després del desallotjament, una advocada s'ha dirigit al jutjat de guàrdia per interposar una denúncia pels fets. Posteriorment, s'han desplaçat fins al lloc dels fets diverses dotacions d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra coincidint amb una concentració de suport als veïns. Després d'hores de concentració els Mossos d'Esquadra han desallotjat els veïns que es trobaven al portal de l'edifici. Després de la intervenció policial han hagut d'aquests han hagut de ser atesos pels serveis d'emergències mèdiques. 

La immobiliària propietat de l'edifici és coneguda perquè, després de comprar l'edifici, va comunicar als inquilins que no se'ls renovarien els contractes de lloguer. Des de llavors, els llogaters mantenen una lluita contra la propietat de l'immoble. Fins al bloc s'hi han desplaçat també les regidores de l'Ajuntament de Barcelona Gala Pin, Carme Méndez i Eloi Badia així com la presidenta del districte Trini Capdevila.

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, a l'edifici s'ha comprovat que els pisos es trobaven buits i tapiats quan han detectat un individu que estava manipulant el forrellat d'un dels pisos. Després d'identificar aquesta persona, s'ha fet una comprovació dels altres immobles. Els Mossos qualifiquen l'actuació d'intervenció per un "incident de seguretat ciutadana" i neguen que s'hagi produït cap desallotjament ja que no disposen de cap ordre judicial. 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha