Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Federació de Veïns de Barcelona critica l'actuació “forassenyada” dels Mossos a Gràcia

Pancarta a favor del Banc Expropiat

elDiario.es Catalunya

La Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), ha lamentat aquest dilluns la “forassenyada” actuació dels Mossos d'Esquadra a Gràcia, en referència a les càrregues policials que es van succeir després de les protestes pel desallotjament del Banc Expropiat . Així mateix, els veïns han emmarcat el conflicte per aquesta antiga sucursal bancària okupada en l'especulació immobiliària que viu el barri de Gràcia. “Reafirmem el nostre suport a buscar una solució pacífica que permeti la continuïtat del Banc Expropiat i desenvolupar una política que freni el procés especulatiu que està a l'origen del problema”, ha assenyalat la FAVB en un comunicat.

La FAVB ha donat el seu suport als col·lectius que integren el Banc Expropiat, i ha elogiat que promoguin “el suport mutu” al barri per a “fer front” als problemes plantejats per la crisi econòmica. Al Banc es desenvolupen tallers d'idiomes, costura, intercanvi de roba i ajuda a veïns amb pocs recursos, que ara es mantenen però fora del local desallotjat el passat dilluns.

Amb tot, la crítica més contundent se l'han endut els antiavalots dels Mossos d'Esquadra per les càrregues d'aquesta passada setmana. La FAVB considera que el balanç de ferits per l'acció policial en els últims dies, que xifra en 100 persones, és “tràgic” i “alarmant”. Els veïns també han denunciat agressions per cops de porra “antireglamentaris” en haver-se produït per sobre de la cintura, càrregues contra manifestants asseguts a terra amb els braços aixecats i que els Mossos han disparat projectils de precisió o foam als balcons de les cases de Gràcia.

Igual que els membres del Banc, la FAVB ha responsabilitzat del que ha passat aquests dies, encara que sense citar-lo, a l'empresari immobiliari Manuel Bravo Solano, el propietari del Banc Expropiat, a qui han acusat de “pensar en iniciar un nou cicle especulatiu” per comprar “a un preu irrisori” el Banc a Catalunya Caixa quan l'antiga sucursal ja estava okupada. Així mateix, han criticat l'Ajuntament de l'exalcalde Xavier Trias haver pagat un lloguer a Bravo Solano a canvi que no demanés el desallotjament del local.

La FAVB ha conclòs que les entitats “tenen tot el dret” a reclamar el Banc Expropiat per a fins socials i ha requerit les administracions a “esforçar-se per no enquistar la situació”.

Etiquetas
stats