Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament de Barcelona busca noves vies per precintar el CIE després de les negatives a inspeccionar-lo

Façana del CIE de la Zona Franca

João França

L'Ajuntament de Barcelona no veu un impediment en la denegació de l'ordre judicial per inspeccionar el CIE. El consistori vol comprovar que el centre torna a tenir funcions d'internament després que ordenessin que cessés la seva activitat. “La jutgessa considera que no és necessari entrar per comprovar que està en funcionament, considera que és un fet notori, i estem d’acord en que és un fet notori, però el que diuen els serveis jurídics de l'Ajuntament és que no poden posar un retall de diari a l’expedient”, ha explicat el tinent d'alcaldia de drets de ciutadania Jaume Asens.

Així doncs, el consistori estudiarà com procedir per ordenar el precinte del centre. Si bé els tècnics municipals no han pogut comprovar la presència d'interns –que ja havia confirmat el Ministeri de l'Interior a la premsa–, ara disposen d'una resolució judicial que ho considera un fet notori i, a més, tenen la possibilitat de reclamar les ordres d'internament com a prova. Asens no ha concretat, però, quina serà la via d'actuació. “La voluntat del govern municipal és anar el més ràpid possible amb l'ordre de precinte”, ha dit, però ha assegurat que seguiran els criteris que defineixin els serveis jurídics del consistori.

Asens ha estat crític amb la resolució judicial, que ha entrat a valorar o apuntar qüestions que se sortien de la seva competència, que només tenia a veure amb l'ordre d'entrada. “La jutgessa mostra la seva estranyesa en el fet que aquest equipament estava funcionant sense llicència des de fa 10 anys, i aquesta estranyesa és compartida, però el temps transcorregut no l'eximeix de complir amb els requisits de seguretat”, ha apuntat Asens.

El regidor ha tornat a insistir en que el CIE no pot estar “fora de la legalitat” i ha assegurat que la negativa a l'entrada dels tècnics municipals “alimenten la imatge d'opacitat del centre”. Ha insistit en que, a diferència del que assegura el ministre Jorge Fernández Díaz, el CIE no està exempt de llicència, i que tant la legislació catalana com una resolució del TSJC remarquen que són necessàries tant per a equipaments privats com públics.

L'Ajuntament té la intenció de recórrer la resolució que els denega l'ordre d'entrada, però Asens ha apuntat que això no té perquè endarrerir el procés i ja han donat ordres als serveis jurídics del consistori perquè estudiïn altres vies per ordenar el precinte. El Ministeri de l'Interior, per la seva banda, té un mes des que es va ordenar el cessament d'activitat per recórrer aquesta ordre, que finalitzaria la primera setmana d'agost.

Etiquetas
stats