Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència desestima el recurs de la Fiscalia i manté el judici a Garganté per delicte lleu

El regidor de la CUP, Josep Garganté, a judici per una suposada coacció a un metge

Yeray S. Iborra

La secció 6a de l'Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs presentat pel Ministeri Fiscal contra la interlocutòria del jutjat d'instrucció 22 de Barcelona i manté la qualificació de delicte lleu a la causa oberta contra el regidor de la CUP Barcelona, Josep Garganté. Garganté ha d'anar a judici per coaccionar presumptament a un metge a qui va demanar que revisés l'informe d'un manter lesionat, que va caure fugint de la policia. El professional sanitari s'hi va negar i va denunciar Garganté. El jutjat d'instrucció no ha fixat, de moment, data pel judici.

Els fets pels quals Garganté serà jutjat es van produir el passat dimecres 23 de març quan el regidor es va acostar, des de l'Ajuntament de Barcelona a les Drassanes (Barcelona), a petició del col·lectiu Tras la Manta, després que es produís la intervenció de la Guàrdia Urbana de paisà, que va provocar una desbandada amb la suposada caiguda i lesió d'un dels manters presents.

El manter va ser acompanyat “per un company” -va relatar el regidor- al CAP de Pere Camps, on va ser atès per un metge que, segons la versió de Garganté i la confirmació del facultatiu, va ser escortat per un Guàrdia Urbà. “Si no hi havia detenció, què feia allà un policia? I encara pitjor, el metge ens va confirmar que és el procediment habitual”, va afegir el regidor.

Garganté va denunciar en el seu moment ser víctima d'“una estratègia d'un sector” de la Guàrdia Urbana per debilitar al seu grup municipal. Garganté, de fet, va qualificar de “sospitós” el vídeo que registrava la conversa que van tenir un membre del col·lectiu Després de la Manta i el mateix Garganté amb el facultatiu al CAP Pere Camps. El vídeo va ser gravat d'amagat per un agent de la Guàrdia Urbana que, casualment (es va sentir indisposat durant el dia, segons la Guàrdia Urbana), es trobava al dispensari en aquell moment.

El que havia de ser un judici ràpid s'ha anat allargant en el temps. Garganté va demanar fa setmanes arxivar la causa. Per contra, la Fiscalia va veure en l'actuació de Garganté un possible delicte de coaccions i falsedat documental en grau de temptativa. Finalment, el jutge ha decidit que el delicte és de tipus lleu, el que abans de l'última modificació del Codi Penal era una falta.

El regidor de la CUP va evitar el passat 20 d'abril, per un sol vot, la reprovació en Comissió de Presidència. BComú, ERC i CUP van votar en contra d'aquesta reprovació i el PSC s'hi va abstenir.

Etiquetas
stats