Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'habitatge a Barcelona ja és la més cara de l'Estat

L'habitatge es dispara a Barcelona un 21,7%

elDiario.es Catalunya

Barcelona ja és la ciutat més cara de l'Estat. En només un any, la capital catalana ha augmentat un 21,7% la mitjana del valor dels immobles, arribant fins als 3.094 euros el metre quadrat. L'estudi de l'empresa taxadora Tirsa detecta la forta revalorització que viuen els districtes de Ciutat Vella, Eixample i Sants-Montjuïc.

El preu per metre quadrat a Barcelona es troba lluny de la mitjana del mercat immobiliari a Espanya (1.245 euros el metre quadrat), amb una promig de preus un 39,2% per sota dels màxims assolits el 2007, enmig de la inflació de preus de la bombolla immobiliària.

Segons el mateix director de l'empresa taxadora, Jorge Ripoll, els increments de preus a Barcelona es deuen a la pressió inversora que pateixen els districtes més cèntrics i turístics de Barcelona. És la primera vegada que la mitjana de preus per metre quadrat a Barcelona supera Donostia.

L'estudi detalla com darrere de Barcelona, entre les ciutats amb major pujada de preus respecte l'any passat es troben les ciutats d'Alacant (augment del 12,9%), Madrid (10,8%) i Vigo (10,2%) . L'estudi de Tinsa també apunta que l'operació de venda d'un immoble a Barcelona triga de mitjana 3,6 mesos.

Etiquetas
stats