Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH Barcelona ocupa una oficina de Bankia per buscar una solució per a quatre famílies

Ocupació de la PAH Barcelona de l'oficina de Bankia de Plaça de Catalunya

Yeray S. Iborra

L'Alfredo té 70 anys i una hipoteca que li han augmentat a 700 euros, i que no pot pagar. La Dúnia no cobra el salari mínim interprofessional. És més jove, però fa cinc anys que batalla amb Bankia per evitar quedar-se al carrer, i té la seva mare de vuitanta anys a càrrec seu. La situació de la Vicki i la Gayanne és similar. Són quatre testimonis més de la situació d'emergència habitacional que viu Barcelona: els quatre depenen de Bankia. Per aquest motiu, la PAH Barcelona ha ocupat aquest dimarts una cèntrica oficina de l'entitat, al cantó est de la plaça de Catalunya.

L'ocupació s'ha produït a primera hora del matí en un ambient festiu i sota la música de 'El aguante' de Calle 13. Una cinquantena de persones han vestit de globus verds el carrer i han reclamat una solució per a quatre famílies “vulnerables” que no poden fer front al pagament hipotecari amb l'entitat.

L'entrada a la sucursal s'ha portat a terme per exigir a Bankia que negociï amb la PAH per solucionar la situació d'aquestes quatre famílies. De fet, a mig matí, Arturo Roche, un dels recuperadors de zona de l'entitat ha parlat amb la PAH, segons ha explicat el portaveu de la plataforma, Carlos Macías, a aquest mitjà. La primera trobada amb Roche ha estat infructuosa però.

“No ens estan donant solucions, només fan propaganda que avui han signat un acord de cessió de pisos amb ajuntaments”, ha explicat Macías, que ha denunciat que Bankia és una entitat rescatada amb més de 147.000 milions d'euros i que, tot i això, “segueix desnonant”.

Fonts de la PAH asseguren que el cas de les quatre famílies per les quals han realitzat l'ocupació de la Plaça Catalunya –i per les que han llançat la campanya “Bankia explota”– fa temps que cueja. Les quatre famílies haurien d'haver estat beneficiàries de la llei 24/2015, però la paralització de la llei per part del Tribunal Constitucional, ha impedit trobar una solució. Més enllà d'això, la PAH denuncia que les famílies havien signat acords amb l'entitat per evitar els desnonaments però que aquests no s'han acomplert. “Bankia ha tractat aquestes famílies com a xifres, arribant a compromisos únicament per evitar accions de la PAH”, diuen en un comunicat.

No és la primera vegada que la PAH ocupa oficines de Bankia a Catalunya: l'any 2013 van entrar a sucursals, quan encara Ada Colau era portaveu de la plataforma, de diferents localitats catalanes, com Barcelona, Tarragona, L'Hospitalet de Llobregat o Mataró. L'ocupació va cessar després que la PAH aconseguís una reunió amb un alt executiu de la companyia.

Etiquetas
stats