eldiario.es

Menú

Pressió social contra la reobertura del CIE de Barcelona

Les entitats socials han volgut respondre a l'anunci de reobertura després que l'Ajuntament de Barcelona prohibís l'activitat del centre

- PUBLICIDAD -
Concentració Tanquem el CIE, a Plaça Sant Jaume

Concentració contra la reobertura del CIE a la plaça Sant Jaume de Barcelona SANDRA LÁZARO

"Serà la pressió social la que tancarà el CIE de Barcelona". Així s'ha pronunciat Andrés García Berrio, de la plataforma Tanquem els CIEs en un dia de notícies contradictòries sobre el centre d'internament. Si bé aquest dijous  l'Ajuntament de Barcelona anunciava la clausura del CIE de la Zona Franca per manca de llicència d'activitat, unes hores més tard el Ministeri de l'Interior anunciava la reobertura del centre, tancat per reformes des de fa 8 mesos, fent cas omís a la prohibició.

La campanya Tancarem el CIE, impulsada per Tanquem els CIEs, SOS Racisme i Migrastudium, ha celebrat la iniciativa del consistori però ha insistit en que, més enllà de la qüestió administrativa, el CIE "sobretot no pot tornar a obrir perquè és un lloc on s’hi vulneren els drets humans, es criminalitza les persones migrades i se les priva de llibertat".

Concentració Tanquem el CIE, a Plaça Sant Jaume

Alguns manifestants han improvitzat pancartes contra els CIEs SANDRA LÁZARO

Davant el gir de guió del Ministeri, les entitats han convocat la concentració que ja tenien prevista fa mesos en cas que s'anunciés la reobertura. "Valorem d'on venim, que si el CIE ha estat tancat aquests 8 mesos ha estat per la nostra lluita, i no oblidem que el nostre objectiu és tancar aquest CIE i tancar-los tots", ha dit Mercè Duch, de Tanquem els CIEs.

Concentració Tanquem el CIE, a Plaça Sant Jaume

Diversos col·lectius han mostrat el seu rebuig a la reobertura SANDRA LÁZARO

Alba Cuevas, de SOS Racisme, ha qüestionat també la legitimitat d'un ministre en funcions que "vol reobrir el CIE en una societat que ha dit tants cops que no el vol", ha assegurat en referència al rebuig majoritari expressat tant al Parlament de Catalunya com al ple de l'Ajuntament de Barcelona. Els col·lectius insten totes les administracions que s'han mostrat contra el CIE a prendre mesures que vagin més enllà de les declaracions d'intencions contra la reobertura.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha