Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les famílies desnonades de Sants reclamen una llar al govern de Colau davant de l'ajuntament

Els veïns desallotjats del carrer Sugranyes davant l'Ajuntament de Barcelona

Sergi Franch

La situació dels famílies del carrer Sugranyes 9que ahir van ser desallotjades arriba fins a la plaça Sant Jaume. Almenys nou d'aquestes famílies que protestaven van ser desallotjades a les quatre de la matinada de la seu del districte de Sants-Montjuïc per la Guàrdia Urbana de Barcelona. Aquest divendres s'han dirigit a les portes de l'ajuntament per demanar una solució.

Això succeeix després de les llargues converses que es van produir durant aquest dimecres a la tarda i nit entre els representants de l'Ajuntament i les famílies desnonades. Segons denuncien els propis veïns “no hi havia pensió per a tothom, no asseguren el temps ni dret a cuina, ni si després podran entrar a la taula d'emergència, ni quant trigarà això”. Per aquest motiu, avui s'han desplaçat davant la plaça Sant Jaume per exigir que siguin atesos.

“Els vam demanar un compromís clar, pensió amb cuina perquè amb nens és molt complicat ja que no poden anar als menjadors socials”, denuncien els veïns. Demanen que se'ls asseguri un reallotjament a totes les famílies en habitatges, sigui quina sigui la seva situació, ja que “algunes no entren en els criteris de la taula”.

Segons la pròpia web de l'Ajuntament, “totes les persones que es troben en situació d'emergència, vulnerabilitat i pèrdua imminent de l'habitatge han de dirigir-se a la taula d'adjudicació d'emergències socials per a poder accedir als habitatges per emergència social”. Un cop les persones estan incloses en la taula, el Consorci de l'Habitatge disposa dels habitatges del fons de lloguer social, que adjudica a través de la Taula d'Emergències Socials de Barcelona.

Fonts municipals asseguren que en el transcurs de les converses d'ahir es va oferir reallotjar totes les famílies i que cinc van accedir a la solució que se'ls va plantejar i altres van decidir passar la nit en domicilis de familiars. Una de les solucions proposades va ser reallotjar a les dependències del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona on hi ha servei de menjars i dutxes.

Els veïns descarten aquesta opció perquè consideren que “no és una solució digna per als nens” i recorden que “només demanem una habitació amb bany i accés a cuina”.

Etiquetas
stats