Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El migrant amb problemes de salut mental surt del CIE de Barcelona després de 23 dies intern

El CIE de la Zona Franca

elDiario.es Catalunya

La plataforma Tanquem els CIE demanava aquesta setmana la posada en llibertat de Hoecein, un home marroquí que presentava idees suïcides i estava intern al centre de la Zona Franca des del 2 d'agost malgrat el seu “precari estat de salut mental”, segons van denunciar. Després de 23 dies intern Hoecein ja no es troba al CIE atès que va ser alliberat, segons un comunicat de la plataforma.

Segons recull TV3, la Policia Nacional va deixar en llibertat l'home aquest dijous en procedir a una extradició al seu país després que el jutge que porta el cas li hagués commutat les condemnes per la seva expulsió al Marroc. No obstant això, l'home es va posar molt violent i va ser posat en llibertat.

“Hoecein seguia intern al CIE de Barcelona des del 2 d'agost malgrat el seu precari estat de salut mental i haver patit intents de suïcidi a l'interior del Centre”, asseguren a la nota difosa aquest divendres des de Tanquem els CIE. En el text també destaquen que “aquest cas ha posat en evidència la ineficàcia dels mecanismes de control i garantia del CIE, la manca de control jurisdiccional sobre l'internament, l'arbitrarietat de les detencions i la vulneració flagrant del dret a la salut a l'interior d'aquests centres”.

El CIE, sense atenció psiquiàtrica

Hoecein va arribar al CIE -que no compta amb atenció psiquiátrica- de l'Hospital de Sant Boi gairebé sense trepitjar el carrer. I sense haver conclòs el tractament. El jove tenia una alta no definitiva i s'havia recomanat que tornés per revisions.

Per la seva banda el Síndic de Greuges va mostrar després de conèixer la notícia de l'internament de Hoecein la seva “preocupació” perquè el centre d'internament no compta amb un servei d'atenció psiquiàtrica.

El síndic Rafael Ribó va posar el cas en coneixement del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i del Ministeri de l'Interior en considerar que el CIE “no garanteix l'atenció psiquiàtrica que requereix l'intern”.

Etiquetas
stats